REKLAMI GEÇ

PAÜ Nükleer Tıp Kliniği açıldı

PAÜ Nükleer Tıp Kliniği  açıldı

Pamukkale Üniversitesi  Nükleer Tıp Anabilim Dalı içinde bulunan SPECT/BT Görüntüleme Merkezi ve Yüksek Doz Radyoaktif Maddeler ile Yataklı Tedavi Ünitesi hizmete girdi. Yaklaşık 6 milyon liraya mal olan Nükleer Tıp Kliniği’nin açılışı PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı gerçekleştirdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2015 Perşembe, 12:17

Denizli’de ve Pamukkale Üniversitesi’nde 1993 yılında Bayramyeri Hayat Hastanesi’nin zemin katında hizmet veren Nükleer Tıp Uygulamaları, yenilenerek T.C Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı ve PAÜ SARUM Kınıklı Hastanesi Nükleer Tıp Kliniği olarak açıldı.

Açılış törenine, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Doğangün Yüksel ile Nükleer Tıp Kliniği’nde görevli sağlık personeli katıldı.

Birçok denetimden geçerek kurulan Nükleer Tıp Kliniği’nin bölgeye hizmet vereceğine belirten Rektör Bağcı, “Nükleer Tıp Merkezi’nin kurulması için birçok denetimden geçiyorsunuz ve onur almanız gerekiyor.  Bu denetimlerin en önemlisi ise nükleer atıkların depolanacağı alandır. Bu konuda örnek olduk” dedi.

6 MİLYON LİRALIK YATIRIM
T.C Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı ve PAÜ SARUM Kınıklı Hastanesi Nükleer Tıp Kliniği’ndeki yenilikler hakkında bilgi veren Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Doğangün Yüksel, “Nükleer Tıp Kliniği’nde 6 milyon liralık yatırım yaptık.  Kliniğimizde, radyoiyot Yataklı Tedavi Ünitesi’nin kurulması yeniliklerden biridir. 2015 yılından itibaren Troid Kanserli hastalar artık Denizli’de yüksek doz ile yatarak tedavilerini ve takiplerini kliniğimiz bünyesinde alabilecekler” diye konuştu.

denizli-hau-nukleer-tip-acildi-ic

23 PERSONEL HİZMET VERECEK
PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı’nin öğrencisi olan Prof.Dr. Doğangün Yüksel’in Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanlığını yürüttüğü Nükleer Tıp Kliniğinde, 3 doktor, 4 hemşire, 8 teknisyen 5 sekreter, 2 temizlik görevlisi olmak üzere 23 personel hizmet verecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı