REKLAMI GEÇ

PAÜ organ nakli operasyonlarını başarıyla yapıyor

PAÜ organ nakli operasyonlarını başarıyla yapıyor

PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kornea nakli yapılan Fatma Aydoğmuş (56) görme yetisini yeniden kazanarak taburcu oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2018 Çarşamba, 15:26

PAÜ Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Uğur Yılmaz tarafından kornea nakli gerçekleştirilen Fatma Aydoğmuş, görme yetisini yeniden kazandı ve tabulcu edildi.

Göz nakli operasyonunu başarıyla gerçekleştiren Göz Hastalıkları AD. Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Uğur Yılmaz, hem gerçekleştirilen nakil, hem de merkez ile ilgili bilgiler verdi.

Klinik olarak kornea nakli için gerekli tüm donanıma ve yeterli deneyime sahip olduklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Kaya, “Hastaların beklemesine gerek olmadan bize başvurularından kısa bir süre sonra en güncel yaklaşımla nakil işlemini yapıp hastaları sağlığına kavuşturmaya çalışıyoruz. En son 56 yaşında gözüne darbe gelmesi nedeniyle 3 senedir görme yetisini kaybetmiş sadece ışık hissi fark eden Fatma Aydoğmuş isimli hastamıza kornea nakli yaptık. Hastamız ameliyattan hemen sonra 2/10 düzeyinde bir görmeye kavuştu. Bu görme seviyesi hastamızın sosyal hayatında tüm faaliyetlerini yerine getirebilmesini sağlayacak düzeydedir. Kontrollerinde bu görmenin daha da artacağı kanaatindeyiz” dedi.

KORNEA NAKLİ NEDİR?
Yrd. Doç. Dr. Uğur Yılmaz ise kornea nakli konusunda bilgi verdi. Yılmaz, “Nakli gözün ön tarafındaki saydam saat camı gibi olan kornea dokusunun şekil bozukluğu ya da saydamlığını yitirmesi nedeniyle sağlıklı kornea ile değiştirilmesi işlemidir. Sağlıklı kornea yaşamını kaybetmiş kişilerden ailelerinden gerekli izinler alınarak temin edilmektedir. Takılan sağlıklı kornea dokusu hastalarımızın daha iyi görmelerini sağlamaktadır. Çeşitli hastalıklarda korneanın farklı katmanları tutulmaktadır. Bazı durumlarda dikişsiz de kornea nakli yapılabilmektedir. Bu tip nakillerde hastaların görmeleri çok daha iyi seviyelere çıkabilmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı