REKLAMI GEÇ

PAÜ sağlık turizmi yetki belgesini aldı

PAÜ sağlık turizmi yetki belgesini aldı

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, “Sağlık Turizmi Yetki Belgesi”ni aldı, Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde yetkilendirilen tek üniversite hastanesi olmayı başardı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, PAÜ’nün bu yetki ile önemli bir sağlık merkezi haline geleceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2018 Perşembe, 12:32

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi önemli bir başarıya imza attı. Zorlu bir süreci geride bırakan PAÜ Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’ndan “Sağlık Turizmi Yetki Belgesi” alan Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde tek, Türkiye genelinde de 4. üniversite olmayı başardı.

Gelişmeyi değerlendiren PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, sağlık Turizmi ve turist sağlığı kapsamında, alanında üst düzey bilgi ve tecrübeye sahip hekimler, profesyonel ekip, son teknolojik imkânlar ile donatılan 800 yatak kapasiteli, 102.000 m2 açık ve 112.000 m2 kapalı alan ve 9 bloktan oluşan üniversite hastanesinde uluslararası hastaları kabul etmeye hazır olduklarını söyledi.

Türkçüer, “Amacımız; uluslararası sağlık turizmi ile turizm yönünden önemli bir lokasyona sahip olan ilimizi tarihi ve coğrafi zenginliklerinin yanında sağlık hizmeti alanında da uluslararası platformda önemli bir konuma getirerek, ülkemizi uluslararası düzeyde en iyi şekilde temsil etmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak” dedi.

Türkiye genelinde sağlık turizmi ve turistin sağlığı alanında yetki belgesi alan 4 üniversite hastanesi arasında olduklarını belirten Türkçüer, “ISO 9001-2015 Kalite Belgesi ile tescilli hastanemizde uluslararası düzeyde sağlık hizmeti sunmaktan gururluyuz. Hastanemiz açıldığı günden itibaren kalite politikamız çerçevesinde turistlerimizin sağlığını önemseyen bir kurumduk; şimdi yetki belgesi ile tescillenerek sağlık turizmi kapsamında yurt dışından gelen hastalara daha iyi hizmet vereceğimiz için mutluyuz” dedi.

BAĞ: “ÖNEMLİ BİR SAĞLIK MERKEZİ HALİNE GELECEĞİZ”
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, üniversitenin başarılarına yenilerini eklediğini belirterek, “Aldığımız bu yetki belgesi ile Denizli’nin önemli bir sağlık merkezi haline gelecek olmamızdan dolayı gururluyuz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı