REKLAMI GEÇ

PAÜ’de anjiyoödem konuşuldu

PAÜ’de anjiyoödem konuşuldu

Pamukkale Üniversitesi’nde Herediter Anjiyoödem masaya yatırıldı. Konuşmacılar, hastalık ile ilgili detaylı bilgiler verdi, etkinlik sonunda yapılan anketle hekimlerin hastalık konusunda bilgi düzeyleri ölçüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2018 Çarşamba, 11:52

PAÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Alerji İmmünoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Arık Yılmaz’ın düzenlediği, Ege ÜTF Alerji İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nihal Mete Gökmen ve Prof. Dr. Okan Gülbahar’ın da konuk konuşmacı olarak katıldığı Herediter Anjiyoödem Farkındalık Toplantısı, PAÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya PAÜ Tıp Fakültesi Öğretim üyeleri, uzmanlık ve tıp fakültesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Herediter Anjiyoödem hastalığının nedeni, belirtileri, tetikleyen faktörleri, tanı ve tedavi süreçleri, tanı konulmasındaki sıkıntıların nasıl aşılacağına dair konuların konuk konuşmacılar tarafından anlatıldığı toplantıda, PAÜ Çocuk Alerji İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Arık Yılmaz da hastalığın çocuklardaki boyutun ve tanı ve tedavi güçlükleri ile ilgili bilgiler verdi.

Toplantıda ayrıca Herediter Anjiyoödem Hasta Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (HAÖDER) tarafından hastalık hakkında detaylı bilgileri içeren broşürler dağıtılarak, hekimlerin hastalık hakkındaki bilgi düzeylerini ölçmek için bir mini anket yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı