REKLAMI GEÇ

PAÜ’de canlı cerrahi kursu

PAÜ’de canlı cerrahi kursu

PAÜ Hastanesi’nde Avrupa Üroloji Derneği ortaklığı ile canlı cerrahi kursu verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2018 Cuma, 13:31

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda, Avrupa Üroloji Derneği destekli canlı cerrahi kursu yapıldı.

Kurs Avrupa Üroteknoloji Okulu (ESUT) şemsiyesi altında Uluslararası Laparoskopi ve Robotik Cerrahi Derneği (IRLS) ile işbirliği içinde gerçekleştirildi. Kursa, PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkçi, Türkiye’nin pek çok ilinden konunun uzmanı bilim adamları, Denizli ilinden ve çevre illerden eğitim almak üzere veya toplantıyı izlemek üzere üroloji uzmanları katıldı.

PAÜ Üroloji Anabilim Dalı adına açıklama yapan Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Levent Tuncay ESUT bünyesinde yurt içi ve dışı pek çok klinikte benzer kurslarda eğitici olarak görev yaptığını ancak kursun Pamukkale Üniversite’nde ilk defa yapılmasından büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti. Dr.Tuncay ESUT kursu yapabilmesi için gerekli alt yapı, cihazlar ve akademik gücün Denizli ilinde mevcut olduğunu söyleyerek, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nın uluslararası Üroloji camiasında kabul edilen bir merkez olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı