REKLAMI GEÇ

PAÜ’de canlı ürojinekolojik cerrahi çalıştayı

PAÜ’de canlı ürojinekolojik cerrahi çalıştayı

PAÜ Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ve Türk Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstrüktif Derneği işbirliği ile Canlı Cerrahi Çalıştayı düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2014 Perşembe, 14:15

Başkanlığını Türk Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstrüktif Derneği Başkanı Prof.Dr.Fuat Demirci’nin yaptığı çalıştayın sekreterliğini, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof.Dr.Fulya Dökmeci ile PAÜ Hastanesi Kadın Hastalıkları ve AD. Başkanı Doç.Dr.Aysun Karabulut üstlendi.

Farklı illerden çok sayıda katılımcının iştirak ettiği çalıştayda ürojinekoloji (idrar kaçırma ve pelvik taban rahatsızlıkları) konusunda Türkiye’nin önde gelen doktorları tarafından katılımcılara son gelişmeler hakkında sunumlar yapıldı. Ardından Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ameliyathanesinde idrar kaçırma ve kadın organlarıyla ilgili sarkıklık problemleri olan hastalara en yeni ve etkin ameliyatlar uygulanarak ameliyathaneden konferans salonuna canlı yayın yapıldı ve cerrahi esnasında farklı tedavi yöntemleri bilimsel gelişmelerin ışığı altında tartışıldı.

Ayrıca ameliyat esnasında patenti Doç.Dr.Aysun Karabulut ve ekibine ait Sonay adlı cerrahi cihaz da kullanılarak katılımcılara cihazın kullanımı hakkında bilgi verildi. Denizli’de ilk defa düzenlenen bu çalıştayın organizasyonunda aktif rol oynayan Doç.Dr.Aysun Karabulut, 35 yaş üstü kadınların ortalama %40’ını etkileyebilen idrar kaçırma probleminin PAÜ Hastanesi’nde en modern ve etkin yöntemlerle tedavi edilebilmekte olduğunu ve çalıştayın uzmanlar arasında fikir alışverişi sağlamak ve modern yöntemleri tüm uzmanlara tanıtmak açısından çok faydalı geçtiğini belirtti.

Çalıştaya katılan çok sayıda Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanları da toplantının çok verimli geçtiğini belirterek bu konuda ülkemizin önde gelen bilim insanlarının deneyimlerinden birebir yararlanma fırsatı oluşturan bu organizasyonu düzenlediği için Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesine ve Doç.Dr.Aysun Karabulut başta olmak üzere Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyelerine teşekkür ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı