REKLAMI GEÇ

PAÜ’de cerrahi işlemsiz beyin tümörü tedavisi

PAÜ’de cerrahi işlemsiz beyin tümörü tedavisi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde, Gamma Knife Ünitesi açıldı. Hizmet alım sözleşmesiyle sağlanan cihazla, beyin tümörleri cerrahi işleme gerek kalmadan tedavi edilebiliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2016 Perşembe, 15:54

PAÜ Rektörlüğü ve hastanenin eski yöneticileri ile Özem Medikal Firma Yetkilisi Mahir Manisalı tarafından, geçtiğimiz mart ayında imzalanan hizmet alım sözleşmesi ile üniversite hastanesine Gamma Knife cihazı sağlandı ve kurulan ünite faaliyete geçti.

denizli-pau-gamma-unitesi-beyin-tumoru-tedavisi-1

Bu ünitede ilk uygulama, beyin tümörü nedeniyle takip edilmekte olan bir hastaya uygulandı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feridun Acar, Gamma Knife ünitesinin Denizli ve çevre illerdeki hastalar için önemli bir hizmet olduğunu belirtti.

GAMMA KNİFE NEDİR?
Beyin tümörlerinin cerrahi işleme gerek kalmaksızın tedavisi için kullanılan Gamma Knife genel anestezi ve yoğun bakım gerektirmeyen bir radyocerrahi yöntemi. Tek seans uygulanan Gamma Knife tedavisi sonrasında hastaların çoğu, genellikle aynı gün evine dönebiliyor.

Beyin tümörlerinin cerrahi işleme gerek kalmaksızın tedavisi için kullanılan Gamma Knife, denenmiş ve başarısı bilimsel olarak ispatlanmış bir radyocerrahi tekniği. Gamma Knife ile 3.5 cm’den küçük olan beyin tümörleri, hassas ve riskli cerrahi işleme gerek kalmaksızın, kansız ve hızlı bir şekilde tedavi edilebiliyor. Genel anestezinin uygulanmadığı Gamma Knife tedavisi, birkaç saat içinde tamamlanıyor ve hastaların çoğu, genellikle tedavinin ertesi günü günlük yaşantısına dönebiliyor.

Yorumlar

Tolgahan   -  Bağlantı 26 Ağustos 2016, 14:20

ben bursa uludağ üniversitesi hastanesinde 10 sene önce tümör ameliyatı oldum denge kuramadığımdan yürüyemiyorum yüzümde felç var tedavi mümkünmüdür?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı