REKLAMI GEÇ

PAÜ’de gerçeğini aratmayan tatbikat

PAÜ’de gerçeğini aratmayan tatbikat

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde gerçeğini aratmayan tatbikat gerçekleştirildi. Mavi, beyaz ve pembe kodların birbiri ardına uygulandığı tatbikatta PAÜ Hastanesi ekibi tam not aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2018 Salı, 15:27

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde olası olaylara reaksiyon sürelerinin en aza indirilmesi ve başarı oranlarının yükseltilmesi için bir dizi tatbikat gerçekleştirildi.

İLK TATBİKAT MAVİ KOD
Hastanede ilk tatbikat mavi kodda uygulandı. Radyoloji sekreterliği önünde hasta rolündeki bir personelin bayılmasıyla başlayan tatbikatta görevliler 2222 numaralı telefonu aradı ve mavi kodu başlattı. Hızla olay yerine gelen ekip hastaya müdahale etti, tatbikat kısa sürede tamamlandı.

BEYAZ KODDA HAREKETLİ ANLAR
PAÜ Hastanesi’ndeki ikinci tatbikat beyaz kodda gerçekleştirildi. Sağlık personeline şiddet uygulanması temelindeki tatbikat, OSB’de servis kazası meydana geldiği ve yaralıların hastaneye intikal edeceği uyarısıyla başlatıldı. 112 ve PAÜ’ye ait ambulanslarla kazazede rolündeki hastalar acil servise alındı, hasta yakını rolündeki personel de doktor, paramedik ve güvenlik görevlilerine sözlü ve fiziki saldırı gerçekleştirdi. Ekip 1111 nolu telefonu arayarak beyaz kodu aktive etti, Kınıklı Polis Merkezi’nden destek istendi.

EN DİKKAT ÇEKEN TATBİKAT PEMBE KOD
Hastanede gerçekleştirilen tatbikatın en dikkat çekeni ise pembe kod oldu. Bu kodda bebek kaçırma vakası canlandırıldı.

Yeni dünyaya gelen bir bebeğin yakınlarının isim konusunda anlaşmazlığa düşmesi ve tartışmasının kurgulandığı tatbikatta, kadın kılığına giren bir personelin bebeği çalmasıyla pembe kod aktive edildi.

Bu kodun verilmesinin ardından hızla güvenlik görevlileri tarafından hastanenin tüm çıkışları kapatıldı, bir yandan da güvenlik kameraları incelenerek, bebek kaçıranın yeri belirlendi. Bebeği kaçıran kadın kılığındaki personel, acil servis çıkışında yakalandı, polise teslim edildi.

BAŞARILI BİR TATBİKAT OLDU

Hastanenin Afet Yönetim Birim Sorumlusu Osman Dirmilli, yapılan tatbikatların personelin özverili çalışmaları ve daha önce verilen kod eğitimlerinin sayesinde başarıyla tamamlandığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı