REKLAMI GEÇ

PAÜ’de hastanın karaciğerinden dev kist çıkarıldı

PAÜ’de hastanın karaciğerinden dev kist çıkarıldı

Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla Fethiye’den karın ağrısı şikayeti ile gelen 59 yaşındaki Ayten Polat’ın karaciğerinden dev kist çıkarıldı. Kapalı yöntemle alınan kistin 10×6 cm ebadında olması doktorları bile şaşırttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mart 2018 Pazartesi, 12:21

PAÜ Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalına karın ağrısı ile Fethiye’den gelen 59 yaşındaki Ayten Polat’ın yapılan tetkiklerinde karaciğerinde kist olduğu belirlendi.

Zaman geçirilmeden operasyona alınan Ayten Polat’ın karaciğerinden kapalı yöntemle 10x6cm ebadında dev bir kist çıkarıldı. Başarılı geçen operasyonun ardından Polat sağlığına kavuştu.

Operasyona ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın, “Üniversitemiz Genel Cerrahi Kliniği’ne uzun süredir devam eden karın ağrısı şikâyeti ile başvuran hastanın yapılan incelemelerinde karaciğer sol lobu tutan 10×6 cm ebatlarında kist tespit edildi.

Mevcut kistin daha çok halk arasında köpek kisti olarak bilinen ve en çok karaciğeri tutan kist hidatik hastalığı olduğu belirlendi. Hastanemiz genel cerrahi kliniği doktorlarından Yrd. Doç. Dr. Muhammed Raşid Aykota ile birlikte kapalı yöntemle ameliyat başarı ile gerçekleştirildi.

Ameliyatta, kist drene edilerek kistin iç zarı çıkarıldı ve mevcut boşluğa karın içi yağlı dokudan yama yapıldı. Daha önceleri açık cerrahi ile yapılan bu tür ameliyatların kapalı yöntemle yapılması ile hem hastanın iyileşmesi hızlandı hem de yatış süresi kısaldı” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Aykota ise, eskiden 10 ila 15 cm boyunca açık kesi ile yapılan ameliyatların 3 adet laparoskopik cihaz girişi ile yapıldığını ve hastanın iki gün içinde sağlığına kavuşarak taburcu edildiğini bildirdi.

Yorumlar

Mustafa Kıv   -  Bağlantı 5 Mart 2018, 12:27

Bu ameliyatlar uzun süredir kapalı yapılıyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı