REKLAMI GEÇ

Denizli’de yüzlerce kişi zehirlendi

Denizli’de yüzlerce kişi zehirlendi

Denizli’de yüzlerce kişi zehirlenme şikayeti ile hastanelere akın ediyor. PAÜ öğrencileri, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 4 fabrika ve Denizli Adliyesi çalışanlarından sonra evlerinden gelen vatandaşlarla karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvuruyor

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2015 Çarşamba, 16:55

Denizli’de birbiri ardına zehirlenme haberleri gelmeye başladı.Herkesin şikayeti aynıydı. Mide ağrısı, bulantı ve kusma…

İlk haber Pamukkale Üniversitesi’nden geldi. Pamukkale Üniversitesi’nde dün akşam yemeğinin ardından 100’ün üzerinde öğrenci hastanelerin acil servislerine bulantı, kusma, ishal şikayetleriyle müracaat etti.

ic-1

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nden yapılan açıklamada, şikayetlerin gıda kaynaklı bir enfeksiyon olabileceği belirtilerek, “Hastanemiz acil servisine bulantı, kusma, ishal şikayetleriyle 12.05.2015 akşam 20:00 ile 13.05.2015 öğlen 13:00 saatleri arasında başvuran hasta sayısında artış görülmüştür. Hastaların öyküsü ve semptomları değerlendirildiğinde gıda kaynaklı bir enfeksiyon olabileceği düşünülmektedir. Yapılan ön değerlendirmede yemeklerini kampüs içi ve dışında farklı yerlerde yemiş olan hastaların olduğu tespit edilmiştir. Olası kaynağı belirlemek üzere çeşitli örnekler alınarak ilgili laboratuvarlara gönderilmiştir. Şu an itibariyle hastanede yatarak tedavi olmayı gerektiren bir vakamız bulunmamaktır. Gelen laboratuvar sonuçlarına göre kesin nedenler ile ilgili ayrıca açıklama yapılacaktır” denildi.

ic-5

4 FABRİKADA ZEHİRLENME
Öte yandan Organize Sanayi Bölgesi’nde yine dün akşamdan sonra Nesa Tekstil, Atlas Tekstil, Hürsan Tekstil ve Başaranlar Mermer fabrikalarında da zehirlenme vak’aları yaşandı. Onlarca işçi, çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Halen bulantı ve kusma şikayetleriyle hastanelere müracaatların devam ettiği bildirildi.

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Tanju Beştaş, zehirlenmenin kaynağının tam olarak belirlenemediğini İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Dr. Hüseyin Değirmenci başkanlığındaki bir heyetin Organize Sanayi Bölgesi’ne gelerek, sudan ve fabrikalardaki yemeklerden numuneler aldığını açıkladı.

ic-3

ADLİYE PERSONELİ DE ZEHİRLENDİ
Zehirlenme vak’aları çoğaldıkça kaygılar da arttı. son olarak Denizli Adliyesi personeli de aynı şekilde zehirlenme belirtisi şikayetleriyle hastanelere gitmeye başladı. Yaklaşık 40 adliye personelinin hastanelere gittiği ve birçoğunun rapor aldığı bildirildi.

HASTANELERE AKIN VAR
Hastanelere işyeri ve kurumların dışında evlerinden gelen vatandaşların da aynı şikayetlerle başvurması, zehirlenmenin boyutlarının daha büyük olduğunu ortaya koydu. Şu ana kadar yüzlerce kişi hastanelere giti ve gitmeye devam ediyor.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, şu ana kadar kamu hastanelerine başvuran hastalardan sadece hamile olan bir kişinin tedbir amaçlı yatırıldığını, diğer vak’aların tamamının taburcu edildiğini açıkladı. 

ic-2

Denizli’de boyutu giderek artan zehirlenme olayı ile ilgili yetkililerden şu ana kadar yapılmış bir açıklama yok.

anons-1

 

 

 

Yorumlar

shidoshi   -  Bağlantı 14 Mayıs 2015, 08:40

olay çeşme suyundan kaynaklı olabilirmiş. sel sularının karıştığı ve çeşitli organizmaların bu belirtilere yol açtığı söyleniyor birkaç gün çeşmelerden su içilmemeli…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı