REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün projesine 8 bin 800 avro destek

PAÜ’nün projesine 8 bin 800 avro destek

PAÜ Gıda Kulübü, hazırladığı “Sağlıklı gıda, dengeli beslenme, güvenli gelecek” konulu projesine, AB 8 bin 800 avro hibe desteği verdi. Geçtiğimiz günlerde de “Az su çok hayat” adlı projeye de AB destek vermişti.

/ DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2008 Perşembe, 00:00

PAÜ Gıda Kulübü, ilköğretim ikinci kademe öğrencileri için bir eğitim planlayarak bunu, Başbakanlık DPT Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Müdürlüğü’ne sundu. Merkez tarafından Kasım 2007’de başvuran 100 kadar proje arasından ilk 25’e kalmak suretiyle seçilen proje, 8800 Avro hibe ile desteklendi. Proje kapsamında çoğunluğu Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinden oluşan 42 kişilik grup, Denizli merkez ilçeye bağlı 10 ayrı köy ve kasaba ilköğretim okulunun ikinci kademe öğrencilerine, 8 hafta süreyle ders vererek, öğrencilerin gıda ve beslenme konularındaki bilgilerini arttırmaya çalıştı.

Proje için 16 Ekim 2007’den bu yana çalışan PAÜ Gıda Kulübü, 6 Haziran 2008 Cuma günü eğiten ve eğitilen öğrenciler, projeyi destekleyen yerel gıda üreticileri, diğer üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler ile PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde proje değerlendirme toplantısı yaparak proje etkinliklerini tamamlayacak. Toplantıya onur konuğu olarak geleneksel gıdalarımız ve gıda kültürü ile ilgili çok sayıda yayını da bulunan Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Artun Ünsal katılacak ve bir sunum yapacak. Proje kapsamında öğrencilere gıda ve beslenme konularında görsel destekli eğitimlerin yanı sıra bir un fabrikasında, undan ekmeğe uzanan ekmek üretimi gösterilecek.

Proje yürütücüsü PAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Gökçe konuya ilişkin şunları “Çoğu kez ilk aklımıza geliveren övünç kaynaklarımızdan birisidir, genç ve dinamik bir nüfusa sahip olmak. Gerçekten de iyi eğitilmiş genç ve dinamik bir nüfus, geleceğimizin teminatıdır. Onların daha ilköğretim çağlarından başlayarak iyi bir eğitim almaları, öncelikle kendi sosyal ve biyolojik gelişimleri için bilgiler edinmeleri gelecekte hayatlarının daha anlamlı olmasına olanak sağlayacak önemli bir yaklaşımdır. Geleceğimizin teminatı gençlerin yetersiz kaldığı alanlarda bunu telafi edecek çalışmalar yapılmaktadır. Özellikle kişisel gelişim eğitiminin yeterince yapılamadığı ve bu sebeple bazı sıkıntıların yaşandığı bilinen gerçeklerdendir. Bundan böyle benzer çalışmalarla toplumsal sorumluluğumuzu bilimsel alanda yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı