REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün projesine AB’den destek

PAÜ Teknik Eğitim Kulübü’nün, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’ne sunduğu ve topluluk fonlarından desteklenmeye değer görülen ‘Az su, çok hayat’ isimli projesi hayata geçiriliyor.

/ DENİZLİHABER / 21 Nisan 2008 Pazartesi, 00:00

Pamukkale Üniversitesi bünyesinde kurulan ve üyelerinin çoğunluğunu Teknik Eğitim Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Teknik Eğitim Kulübü’nün (PAÜ-TEK), Avrupa Birliği’nin Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’ne sunduğu “Az Su Çok Hayat-Less Water More Life” isimli projesi topluluk fonlarından desteklenmeye değer görüldü.

21-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Gençlik Programı Eylem 4.3-Gençlik Çalışanları ve Gençlik Kuruluşları için Eğitim ve Ağ Kurma projesi kapsamında Polonya, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Slovakya ve Fransa’dan gençlik çalışanı konuk Pamukkale Üniversitesi’ne geldi. Projenin açılışı, PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Açılış gününde. Konuklar proje üzerine fikirlerini paylaştı.

Projede, günümüzde giderek önemli bir sorun haline gelen susuzluk problemine karşı gençlerin bilgilendirilmesini ve bu konudaki bilgilerin gündelik yaşama geçirilmesini konu alıyor. Proje yoluyla gençlerin “kuraklık ve susuzluk” sorununun çözüm yaklaşımlarına etkin olarak katılabilmeleri, bu konuda fikir üretmeleri ve üretilen fikirleri gündelik yaşamlarında uygulayabilmeleri hedefleniyor.

Projenin hedef grubu aktif gençlik liderleri… Böylelikle gençler arasında “susuzluk ve kuraklık” sorununa dikkat çekme sağlanarak, proje ortağı olan ülkelerdeki gençler arasında konunun önemi vurgulanacak ve bu sayede de ortak bir Avrupa bilinci oluşturulması planlanıyor. Organizasyon komitesi bugün dünyanın içinde bulunduğu mevcut şartlar doğal kaynakların etkili bir biçimde kullanılmasını zorunlu kıldığını belirterek “Bu kaynaklardan su kaynakları en önemli yeri tutmaktadır. Bu nedenle su kullanımının bireysel, tarımsal ve endüstriyel alanda optimum şekilde ayarlanması zaruri olmaktadır. Projeye katılan gruplar konu hakkındaki görüşlerini bildirecekler ve alınabilecek önlemleri diğer gruplarla ve gençlerle paylaşacaklardır” şeklinde görüş bildirdi.

           

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı