REKLAMI GEÇ

Pembe Prenses görevini tamamladı

Pembe Prenses görevini tamamladı

Pembe Prenses isimli Mobil Kanser Tarama TIR’ında 3 bin 38 kişiye meme kanseri, 640 kişiye rahim ağzı kanseri ve 880 kişiye de kolon kanseri taraması yapıldı. Görevini tamamlayan Pembe Prenses Denizli’den ayrıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2018 Salı, 11:44

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Daire Başkanlığı tarafından Denizli’ye gönderilen ve bir ay boyunca kentte kalan Mobil Kanser Tarama TIR’ında sırasıyla Çivril, Çardak, Acıpayam ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde meme, rahim ağzı ve kolon kanseri taramaları gerçekleştirildi.

İl olarak Çivril’de başlayan taramalarda 943 kişiye meme kanseri, 172 kişiye rahim ağzı kanseri, 330 kişiye de kolon kanseri taraması yapılırken, Çardak’da 932 kişiye meme kanseri 21 kişiye de rahim ağzı kanser taraması uygulandı. Acıpayam’da 828 kişi meme kanseri, 179 kişiye rahim ağzı kanseri, 500 kişi kolon kanseri, Organize Sanayi Bölgesi’nde de 335 kişi meme kanseri 268 kişi de rahim ağzı kanser taramasından geçirildi.

Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Pembe Prenses mobil kanser tarama tırının bir ay boyunca ücretsiz olarak, 30-65 yaş arası kadınlarda rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş arası kadınlarda meme kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde bağırsak kanseri taramaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öztürk, “Bakanlığımızın yürüttüğü Mobil Kanser Tarama TIR’ı projesiyle erken teşhis edilebilen, uygun ve düzenli yapılan tarama yöntemleriyle kanser sıklığı ve ölümlerin azaltılması, meme, rahim ağzı, kolon kanserleri hakkında halkımızın doğru bilinçlendirilmesi, kanser gelişim sürecinin henüz klinik bulgular ortaya çıkmadan erken evrede tespit edilmesi, kanserden korunma ve erken tanı konusunda farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir” dedi.

DENİZLİ KENDİ KANSER TARAMA TIRINA KAVUŞUYOR
Öztürk, Denizli’nin çok yakında kendi kanser tarama tırına sahip olacağını da belirterek, “Bakanlığımız tarafından gönderilen araçtan elde ettiğimiz sonuçları gördükten sonra Denizli Sağlık Müdürlüğü bünyesine mobil kanser tarama tırı kazandırmak için çalışmalara başladık. En yakın zamanda da mobil tarama tırını Denizli’ye kazandıracağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı