REKLAMI GEÇ

Pembe Şehir Projesi genişliyor

Pembe Şehir Projesi genişliyor

Sağlık Müdürlüğü ve Denizli İş Kadınları Birliği (DİKAB) işbirliğiyle başlatılan Pembe Şehir Projesi kapsamında tekstilde çalışan 116 kadın kanser hakkında bilgilendirildi, taramalarını yaptırmaları için KETEM’e davet edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2018 Perşembe, 09:53

“Denizli’de taranmadık kadın bırakılmayacak” sloganıyla yola çıkan Sağlık Müdürlüğü ve DİKAB, Pembe Şehir Projesi kapsamında Mutlubaşlar Tekstil’de etkinlik düzenledi.

Sağlık Müdürü Berna Öztürk ve Mutlubaşlar Tekstil’in sahibi, DİKAB Başkan Yardımcısı Gülcan Mutlubaş’ın da katılımıyla çalışan kadınlara, Pamukkale Kanser Erken Teşhis ve Tedavi Merkezi (KETEM) Doktoru Tülay Alan tarafından meme ve serviks kanseri hakkında bilgi verilerek, kanserde erken tanının önemine dikkat çekildi.

Kanserin birçok türü olduğunu ancak en sık görülenin meme ve serviks kanseri olduğunu vurgulayan Dr. Tülay Alan, “Meme kanserinde erken tanı için kadınların öncelikle memeyi tanıması ve memelerde oluşan değişiklikleri fark etmesi gerekiyor. Bu nedenle 20 yaş sonrası kadınların ayna karşısında memede değişiklik olup olmadığına bakmaları ve düzenli aralıklar ile elle muayene etmeleri gerekir. Yine kolay belirti vermediği için serviks kanseri ile ilgili her yıl düzenli olarak kadın doğum uzmanına gidilmesi önemlidir” dedi.

“TÜM KADINLARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”
Sağlık Müdürü Berna Öztürk, DİKAB ile ortaklaşa başlattıkları Pembe Şehir Projesi’ne hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, DİKAB üyesi kadınlara tarama yapmalarının ardından ilk daveti Muteks Mutlubaşlar Tekstil’den aldıklarını söyledi.

Öztürk, “Bugün DİKAB Başkan Yardımcımız Gülcan Mutlubaş’ın işyeri olan Muteks Mutlubaşlar Tekstil’deyiz ve burada ki kadınlarımızda kanser farkındalığı oluşturmak için onlar ile bir araya geldik. Pembe Şehir Projemiz kapsamında Denizli Milletvekilimiz Nilgün Ök’ün himayesinde DİKAB işbirliğinde işyerlerimizde zaman zaman böyle bilgilendirmeler yapacağız ve sonrasında gruplar halinde onları Merkezefendi ve Pamukkale KETEM’de taramadan geçireceğiz. İnşallah bu proje ile Denizli çalışan, üreten, sağlıklı kadınların şehri olacak. İnanıyorum ki bugün burada aldıkları bilgilendirmeler sonrası kadınlarımız ailesi, komşusu ya da çevresindeki kadınlara da ışık olacaklar ve onları da uyararak kanser taramalarını yaptırmalarını isteyeceklerdir. Bizim de hedefimiz bu yönde, tüm kadınlarımıza sesimizi duyurmak ve taramalarını yaptırmalarını sağlamak istiyoruz, kadınlarımızın desteklerini bekliyoruz” dedi.

Muteks Mutlubaşlar Tekstil’in sahipleri Gülcan ve Bekir Serdar Mutlubaş da işyerlerinde kadın çalışan sayısının çok olduğunu, böyle bir bilgilendirmenin faydalı olacağını belirtti.

Aynı zamanda DİKAB Başkan Yardımcısı olan Gülcan Mutlubaş, Pembe Şehir Projesi ile kansere karşı bir savaş başlattıklarını ve ilk etapta kendi işyerlerinde yapılan bu bilgilendirmeler ile örnek olmak istediklerini söyledi. Mutlubaş, proje ile birçok kadına ulaşılacağına inandığını dile getirerek “DİKAB olarak çalışan tüm kadınlarımızı kanser taraması yaptırmaya davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı