REKLAMI GEÇ

Protez dişe daha fazla özen gösterin

Protez dişe daha fazla özen gösterin

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi protez uzmanı Diş Hekimi Pınar Mavigözlü, sağlıklı ve hijyenik bir ağza protez yapılması gerektiğini, protez diş yaptıranların doğal dişe göre daha fazla özen göstermesi gerektiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2016 Pazartesi, 10:19

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne atanan ve görevine başlayan protez uzmanı Diş Hekimi Pınar Mavigözlü, çalışma alanıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

denizli-hastane-protez-uzmani-1

Protezin “vücuttaki herhangi bir eksikliğin veya işlevini tam olarak yerine getiremeyen organ ve dokunun yapay olarak yerine konulması” anlamına geldiğini ifade eden Mavigözlü, protez tedavisiyle estetik ve fonksiyonun hastaya optimum şekilde geri kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.

Protez uygulaması öncesinde gerekli alt yapı tedavilerinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Mavigözlü, “Nasıl bir inşaatın yapımında, zeminin sağlam olması çok önemliyse, yapılacak bir protez tedavisinde de destek diş ve diş etlerinin sağlıklı olması çok önemlidir. Bu sebeple protez tedavisine başlamadan önce gerekli alt yapı tedavileri yapılır. Bunlar genel olarak, endodontik ve konservatif tedaviler, cerrahi müdahaleler, diş eti operasyonları ya da ortodontik tedavilerdir. Bu tedavilerden sonra sorunlu dokular ya da dişler en iyi, en sağlıklı duruma getirilmiş olur. Sadece sağlıklı ve hijyenik bir ağza protez yapılmalıdır. Sabit protez yaptıran hasta, doğal dişlere gösterilen özenin daha fazlasını protezli dişlere göstermelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı