REKLAMI GEÇ

Protez uzmanları göreve başladı

Protez uzmanları göreve başladı

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne Protez Uzmanları Dt. Tuba Yılmaz Savaş ve Dt. Işıl Karaokutan göreve başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ağustos 2016 Perşembe, 13:45

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin uzman hekim kadrosu genişlemeye devam ediyor. Mayıs ayında göreve başlayan Protez Uzmanı Dt. Pınar Mavigözlü’den sonra şimdi de Protez Uzmanları Dt. Tuba Yılmaz Savaş ve Dt. Işıl Karaokutan hasta kabulüne başladı. Uz. Dt. Pınar Mavigözlü ve Uz. Dt. Tuba Yılmaz Savaş Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görev yaparken, Uz. Dt. Işıl Karaokutan da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Kıbrısşehitler Semt Polikliniği’nde hizmet veriyor.

protez-uzmanlari-goreve-basladi-2

KAYBOLAN FONKSİYONLAR YENİDEN KAZANDIRILIYOR
Protez Uz. Dt. Tuba Yılmaz Savaş protezin, dişlerin veya çevre dokuların çeşitli nedenlerle madde kaybına uğradığı ya da tamamen yok olduğu durumlarda, sert ve yumuşak dokuların yerine konması için kullanılan biyouyumlu materyallere denildiğini söyledi.

Tuba Yılmaz Savaş, protezin yapım amacının hastaya kaybolmuş olan fonksiyonlarını yeniden kazandırmak olduğunu ifade ederek, “Protez tedavisi ile kaybolan fonksiyonlardan temel olarak beslenme ve çiğneme fonksiyonları tekrar kazandırılmaya çalışılır. Aynı zamanda bozulan konuşmanın düzeltilmesi ve doğal bir estetik görünüme kavuşması amaçlanmaktadır. Böylece büyük oranda kaybedilen ağız sağlığı düzeltilirken bireylerin psikolojik açıdan da rahatlaması sağlanır. Protetik tedavi ile temelde insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

protez-uzmanlari-goreve-basladi-1

TEDAVİDE NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
Protez Uz. Dt. Işıl Karaokutan da protezin genel olarak sabit ve hareketli protez diye ikiye ayrıldığını sabit protezlerin krom ve köprü protezler, eksik dişlerin yerine konması yada harabata uğramış dişlerin kapanması şeklinde gerçekleştiğini, hareketli protezlerin ise implant üstü, tam damak ve yarım damak olarak ayrıldığını söyledi. Protez tedavisinden önce ağzın sağlıklı durumda olmasının şart olduğuna değinen Karaokutan; “Bu nedenle protez öncesi bir takım tedaviler yapılarak ağız protez yapılmasına uygun hale getirilir. Bu tedaviler; sağlıksız dişlerin çekilmesi, diş eti hastalıklarının tedavisi, dolgu ve kanal tedavilerini içerebilir. Protezin uzun dönem başarısı için sağlıklı bir temel üzerine kurulması esastır. Bunların yanı sıra başarılı bir protez için diş hekimi, hasta ve diş teknisyeni arasındaki uyum da büyük önem taşımaktadır” dedi.

SON TEKNOLOJİ İLE HİZMET VERİLİYOR
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk de Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin modern binasında, son teknolojik cihazlarla ve bünyesinde bulunan 7 uzman hekimle hizmet verdiğini belirterek, “2015 yılında 90 ünit ve 5 yatak kapasiteli açılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizde 3 Protez, 1 Periodontoloji, 1 Ağız ve Çene Cerrahı, 1 Endodonti, 1 Pedodonti olmak üzere toplam 7 uzman hekim ve 80 diş hekimi görev yapmaktadır. Son gelen Protez uzmanlarımızla birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemizde 2, hastanemize bağlı Kıbrısşehitler Semt Polikliniğinde de 1 protez uzmanı göreve başlamıştır. Denizli halkına daha iyi hizmet verebilmek adına Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı