REKLAMI GEÇ

PSİKOLOGDAN UYARI

PSİKOLOGDAN UYARI

Denizli Devlet Hastanesi Psikoloğu Gamze Mercan, sınav kaygısına karşı öğrencileri uyararak, belli seviyede kaygının normal olduğunu ancak bunun panik oluşturmayacak düzeyde kalması gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2010 Pazartesi, 18:15

Sınava kısa süre kalması dolayısıyla öğrencilerin panik yapmadan ders çalışmaya devam etmeleri gerektiğini ifade eden DDH Psikoloğu Mercan, “Sınava çalışan öğrenciler, sınavlara bir hafta kalıncaya kadar öğrenme ve yeni konuları kavramaya devam edebilir. Geriye kalan kısa süre zarfında, en iyi bilinen, tekrar gerektirmeyen konularla zaman geçirmek yerine zorlanılan ve sınavda en çok lazım olacak konulara ağırlık verilebilir. Mümkünse her gün bir deneme çözülmesi asıl sınavda zaman ve bilgi kullanımı açısından öğrencilerin pratik kazanmasına yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Sınava 2 gün kala yapılacak olan hazırlığın daha çok psikolojik ağırlıklı olması gerektiğini kaydeden Gamze Mercan, özellikle kaygılı olan ve bu kaygılı halinin sınav başarı ve performansına negatif yönden etkide bulunabileceğini düşünen öğrencilerin rahatlama ve gevşeme egzersizleri yapılabileceğini ifade etti.

Mercan, “Öğrenciler, sınava 2 gün kala farklı mekân ve ortamlara katılabilir, ders çalışmak yerine dinlenmeye zaman ayırabilir” dedi. Sınav öncesi beslenme alışkanlığının değiştirilmemesi gerektiğini kaydeden Psikolog Mercan, sınavdan bir hafta önce sabah erken kalkıp kahvaltı yapma alışkanlığının kazanılmasının faydalı olacağını belirtti.

Sınava bir gün kala ise ders çalışmak yerine rahatlatıcı faaliyetlerin uygulanmasının faydalı olacağını söyleyen Mercan, daha önce gidilmediyse sınava girilecek olan okul ve sınıfın görülmesinin gerekli olduğunu dile getirdi. Mercan ayrıca sınav sabahı erken kalkılıp duş ve kahvaltı yapılmasının yararlı olduğunu, sınava girilecek olan okul yakınsa, her zaman bir deneme sınavına gider gibi öğrencinin tek başına sınava gidebileceğini ifade ederek, “Çünkü bazı öğrenciler sınava ailesiyle gidince, ailesinin sınav esnasında dışarıda çocuklarını bekliyor olması öğrenciyi heyecanlandırabilir. Heyecan varsa gözler kapatılarak nefes egzersizi yapılabilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı