REKLAMI GEÇ

Pulmoner Rehabilitasyon masaya yatırıldı

Pulmoner Rehabilitasyon masaya yatırıldı

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Pulmoner Rehabilitasyon’un öneminin anlatıldığı program gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2016 Perşembe, 13:33

Hekimlerin ve toplumun farkındalığının artması, bilgilendirilmeleri ve güncel gelişmelerin paylaşılması amacıyla tüm dünyada ve ülkemizde 7-13 Mart 2016 tarihleri arasında Pulmoner Rehabilitasyon Haftası etkinlikleri kapsamında Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesinde bir program düzenlendi.

Hastane bünyesinde kurulan Pulmoner Rehabilitasyon Ünitesinin de ziyaret edildiği programa Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Havane Enli, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları Dr. Abdülaziz Ünal, Dr. Tuba Karahan, Genel Sekreterlik İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. Muhammet Akçaoğlu, Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Alpaslan Alsoy, hastane çalışanları ve davetliler katıldı.

kamu-hastaneleri-buldan-ic

KALİTELİ NEFES İÇİN PULMONER REHABİLİTASYONU SEÇİN
Programda açılış konuşmasını yapan Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Pulmoner Rehabilitasyonun önemini anlattı.

Öztürk, “Kronik Havayolu Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı kapsamında her yıl Pulmoner Rehabilitasyon Haftası etkinlikleri yapılmakta ve konuya ilişkin sağlık personelinin ve toplumumuzun bilgilendirilmesi, farkındalıklarının artırılması ve güncel gelişmelerin paylaşılması amaçlanmaktadır. Günümüzde kronik solunum hastalıklarının tıbbi tedavisinin standart bir bileşeni olarak kabul edilen Pulmoner Rehabilitasyon, kronik solunum hastalarının fiziksel ve psikolojik durumlarını düzeltmeyi ve sağlığı iyileştirmeyi hedefleyen, hasta değerlendirmesini takiben bireysel olarak belirlenen egzersiz eğitimi, davranış değişikliği ve hasta eğitimi gibi yaklaşımları içeren kapsamlı uygulamalar bütünüdür. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kronik solunum sistemi hastalıkları hem ölüm hem de hastalık yükü açısından ilk sıralarda yer almaktadır. Bu nedenle Pulmoner Rehabilitasyonun kronik akciğer hastalarının tedavisi ve hayat kalitelerini arttırma yönünde payı büyüktür” dedi.

kamu-hastaneleri-buldan-icc

Buldan’da 2014 yılından bu yana Pulmoner Rehabilitasyon ünitesinin hizmet verdiğini anlatan Öztürk, “Şuna kadar 786 hasta rehabilitasyon programına alınmıştır. Buldan’daki bu ünitemiz Denizli için büyük bir kazanımdır. Bu yıl “Rahat bir nefes için harekete geçin” sloganıyla kutladığımız ve farkındalık yaratmaya çalıştığımız bu haftada; kronik akciğer hastalığından dolayı nefes darlığı çeken, çabuk yorulan, günlük aktivitelerini yapmakta güçlük çeken her bireyi öncelikle Göğüs Hastalıkları Uzmanına başvurarak pulmoner rehabilitasyon programlarından yararlanabileceklerini vurguluyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Hastane Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Nurettin Şahin tarafından katılımcılara Pulmoner Rehabilitasyonun önemi, içeriği ve faydalarının anlatıldığı bir sunum yapıldı. Sunumun ardından ise Pulmoner Rehabilitasyon Ünitesine geçilerek tedavi gören hastalar ziyaret edildi ve Pulmoner Rehabilitasyonun önemine dikkat çekildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı