REKLAMI GEÇ

RİSKLİ OPERASYONDAN TURP GİBİ ÇIKTI

RİSKLİ OPERASYONDAN TURP GİBİ ÇIKTI

PAÜ’de balonlaşma nedeniyle damarları tıkanan ve hayati organlarına kan akışı engellenen hasta daha önce iki ameliyet geçirmesine rağmen üçüncü ameliyattan da başarı ile çıktı. Hastaneyi sağlığına kavuşarak terk etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2018 Salı, 15:00

Denizlili 59 yaşındaki Cemil Araçı damarlarındaki anevrizma (balonlaşma) şikayeti nedeniyle PAÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilimdalı uzmanları tarafındankritik bir ameliyata alındı. Operasyon sonrası hastaneyi sağlığına kavuşmuş şekilde terk etti.

Araçı ilk olarak karın ana damarında daha sonra da bacak ana damarında balonlaşma şikayeti ile ameliyat edilmişti.

Prof. Dr. Gökhan Önem, Dr. Yiğit Gökhan Tanrısever ve Dr. Serkan Akcan tarafından ameliyat edilen Araçı, geçtiğimiz günlerde bel ve sırt ağrıları nedeniyle yeniden uzmanlara başvurdu. Yapılan incelemede Araçı’nın bu kez karın ile göğüs arasındaki damarında balonlaşma tehlikesi fark edildi. Hayati organlara kan akışını engelleyen bu rahatsızlık nedeniyle uzman ekip hastayı acil ve riskli bir ameliyata aldı.

Prof. Dr. Gökhan Önem operasyona ilişkin yaptığı açıklamada “İki kez damarlarında balonlaşma nedeniyle ameliyat ettiğimiz hastamız sırt ve bel ağrısı nedeniyle başvurdu. Yaptığımız incelemede karın ile göğüs boşluğu arasındaki ana damarda balonlaşma ve yırtılma tespit ettik. Durumun hayati tehlike oluşturması nedeniyle hastamızın onayını alarak bu riskli ameliyatı yapmaya karar verdik. Böbrekleri, bağırsakları, karaciğeri ve omuriliği besleyen damarların balonlaşma bölgesinden çıkması ve daha önce geçirilmiş ameliyatlar yapılacak ameliyat için teknik zorluklara yol açıyordu. Kalp ve Damar Cerrahisinin en zorlu ameliyatlarının başında gelen bu ameliyatta özel teknikler kullanarak ameliyat sırasında organların hasar görmemesini sağladık” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalının Ege Bölgesinde bu tür ameliyatların yapıldığı sayılı merkezlerden biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gökhan Önem, damarlarında ileri balonlaşma olan hastaların yırtılma oluşmadan tedavi edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı