REKLAMI GEÇ

Saç bakımında püf noktalar

Saç bakımında püf noktalar

Saçlar kadınların en çok uğraştıkları üzerinde birçok deney yaptıkları en önemli vitrinlerinden biri.

/ DENİZLİHABER / 18 Nisan 2007 Çarşamba, 00:00

Bu kadar çok işleme tabi olan saçlarımızı korumak içinde bakımlarına özen göstermek gerekir. Basit uygulamalarla sağlıklı saçlara sahip olmak çok kolay. İşte küçük formüller;Dökülen Saçlar İçin: Saçınız dökülüyorsa 20 gram çörek otunu öğütüp, 20 gram susam yağı ve 10 defne yağı ile karıştırın. Saçınıza sürüp, bir havluyla sararak iki saat bekletin. 1 Su bardağı zeytinyağı, 1 tutam dereotu, 1 sap tarçın çubuğu ve biberiye yağını benmari usulü 5 dakika kaynatın. 15 dakika demlendikten sonra karışımı süzüp içerisine 1 tatlı kaşığı kuru maya karıştırın. Karışımı saçınıza sürüp 2 saat bekletin.

Saç Bakımı: Eşit miktarda ki susam yağı, ceviz yağı ve çörek otu karışımına birer kapsül E-B vitamini kırın, sonra da bir kapak çam terebentin ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı saç diplerine sürün ve saçınızı streç filmle sararak iki saat bekleyin. Sürenin sonunda da saçınızı uygun bir şampuanla yıkayın.

Zayıf Saçlar İçin: 2 Yumurta sarısını çırptıktan sonra 1 çorba kaşığı zeytin yağı, 1 tatlı kaşığı gliserin, 2 çorba kaşığı elma sirkesi ile karıştırın saçınız ıslakken bu karışımı uygulayın, 20 dakika beklettikten sonra durulayın.

Parlak Saçlar İçin: Özellikle açık renkli saçlı kadınların yapması gereken tek şey, saçlarının parlaklığını korumaktır. Işıl ışıl saçlara kavuşmak için banyodan sonra durulama sırasında bir iki damla limonu su ile karıştırarak saçınıza sürmelisiniz.

Yüzmeden Önce Saç Bakımı: Denize ya da havuza girmeden önce saçlarınızı soğuk su ile ıslatın. Böylece saçlarınız tuzlu ve klorlu suya girmeden önce kendini yeniler ve korur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı