REKLAMI GEÇ

Sağlık çalışanına tıbbi atık dersi

Denizli Devlet Hastanesi, tıbbi atıklarla mücadele etmeye devam ediyor. Bu kapsamda hastane çalışanlarını konu hakkında bilgilendirmek için Denizli Belediyesi ile işbirliği ile bir toplantı düzenlendi. Toplantıda tıbbi atıkların en az zararla nasıl bertaraf edileceği masaya yatırıldı.

/ DENİZLİHABER / 10 Kasım 2007 Cumartesi, 01:00

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, Başhekim Yardımcıları, Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Rafet Şahin ile Çevre Mühendisleri Serap Tekdemir, Yıldız Beltekin ve hastane çalışanları katıldı.

Katılımın yoğun olduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, tıbbi atıkların ortadan kaldırılması için çalışanların konu hakkında bilgilendirilmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Tıbbi atıkları çevreye verdiği zararı en aza indirmek için planlı bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Canural, “Çevre kirliliğinin en önemli ve tehlikeli ayağını oluşturan tıbbi atıklarla mücadele üzerinde durulması gereken hassas bir konudur. Her gün 5 ila 7 bin hastanın muayene edildiği ve 20 bin civarında insanın girip çıktığı Denizli Devlet Hastanesi’nde çok ciddi boyutlarda tıbbi, evsel ve başka atıkların oluştuğu bir gerçektir. Bununla mücadelenin ne denli zor olduğunu biliyorum ve hastane idaresi olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Bu bağlamda Başhekim Yardımcısı Dr. Nalan Gökalp’in lokomotifliğini yaptığı bir çalışmayla hastanemiz geçen yıl ISO-9001 kalite belgesini almaya hak kazandı. Bu yılda ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesini almak için kolları sıvadık. Bu belgeyi almak için de öncelikle atık sorunumuzu ıslah etmemiz gerekiyor” diye konuştu. Canural, tıbbi atıkların bertaraf edilmesi için Denizli Devlet Hastanesi yeni Tıbbi Atık Deposu’nun inşaatının bitmek üzere olduğunu sözlerine ekledi. Canural ayrıca hastane atık sularının ıslahı için İl Çevre Orman Müdürlüğü ile temasa geçtiklerini kaydetti.

Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Rafet Şahin, uzun yıllar Denizli Devlet Hastanesi ile işbirliği içinde çalıştıklarını kaydederek, bu işbirliği sayesinde şu anda hastanede tıbbi atık, evsel atık ve plastik atıklarının ayrı ayrı toplandığını ifade etti. Hastanenin tıbbi atıkların toplanması bakımından hassas bir politika izlediğinin altını çizen Şahin, herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için çalışanların eğitimine önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Denizli Belediyesi Çevre Mühendisi Serap Tekdemir de tıbbi atıkların toplanması, biriktirilmesi, taşınması ve bertaraf edilmesi konusunda hastane çalışanlarını bilgi verdi.

Ardından hastane çalışanlarının konu hakkında soruları yetkililer tarafından cevaplandırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı