REKLAMI GEÇ

Öztürk: “Aşıyı ihmal etmeyin”

Öztürk: “Aşıyı ihmal etmeyin”

Sağlık Müdürü Berna Öztürk, ailelere aşı ile ilgili tavsiyelerde bulundu, “İhmal etmeyin” çağrısı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Nisan 2018 Çarşamba, 15:03

Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Aşı Haftası’nda Denizli Büyükşehir Belediyesi Halil Çarkıt Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi’nde aşılama ve aşıyla engellenebilir hastalıklar konusunda etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı İbrahim Emreoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Aytekin Polat, Merkezefendi İlçe Sağlık Müdürü Mine Solakoğlu katıldı.

Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Halit Çarkıt Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi’ne çocuklarını aşı yaptırmaya getiren aileler ile görüşerek hastalıklardan korunmak için aşı yaptırmanın önemine vurgu yaptı ve ailelerden çocuklarının aşılarını zamanında yaptırmalarını istedi.

Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Dünya Aşı Haftası’nda aşılama konusunda sağlık personelinin duyarlılığını ve toplumda aşı konusunda farkındalığın arttırılması amacıyla etkinlik düzenlediklerini belirterek, “İlimizde bebeklik dönemi aşı oranları yüksek olmakla birlikte, aşılama sadece bebeklere ve okul çağındaki çocuklara yönelik düşünülmemelidir. Yetişkinlerde özellikle risk gruplarında zatürre, difteri, tetanos gibi pek çok aşı yapılmaktadır. Aşılar güvenilir ürünlerdir, etkileri yüksek, yan etkilerinin düşük olduğu kanıtlanmıştır. Ailelerin aşıları ihmal etmemelerini, özellikle çocukların aşı uygulamalarını reddetmemelerini, zamanında yaptırmalarını öneriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı