REKLAMI GEÇ

Öztürk, “2018 içinde 11 bağış alındı” dedi

Öztürk, “2018 içinde 11 bağış alındı” dedi

Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında kamu hastanelerinde stant kurdu, vatandaşları afiş ve broşürlerle organ bağışı konusunda bilgilendirildi. Ekipler, isteyenlerden organ bağışı aldı. Sağlık Müdürü Öztürk, 2018 yılı içinde 11 organ bağışının gerçekleştiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2018 Çarşamba, 15:07

Organ bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına 3-9 Kasım tarihleri arasında organ bağış etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Hafta kapsamında kamu hastanelerinde çeşitli etkinliklerle organ bağışının önemine dikkat çekildi. Hastanelerde kurulan stantlarda organ bağışı konusunda bilgilendirme yapılırken, yine hastanelerde organ bağışı konusunda eğitim toplantıları düzenlendi.

BAĞIŞLANAN HER ORGAN HAYATA TUTUNAN BİR CANDIR
Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Türkiye’de organ bağışının yetersiz olduğunu belirterek, tüm vatandaşları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Öztürk, “Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Buna rağmen organ bağışı oranları düşük bir seviyede kalmakta ve tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybetmektedir. Organ bekleyen hastalarımızın sağlıklarına kavuşabilmesi için organ bağışı oranları ve organ nakli sayılarının arttırılması gerekmektedir. Ülkemizde her sene 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası olarak kutlanmaktadır. Organ yetmezliği sorunu yaşayan hastalarımız için büyük bir umut ışığı olan organ bağışı haftasının en etkin ve verimli bir biçimde kutlanması hastalarımız için motive edici bir unsur olabileceği gibi organ bağışı konusunda vatandaşlarımızın ve sağlık personelimizin farkındalığının oluşmasını da sağlayacaktır” dedi.

Denizli’de organ bağışı ile ilgili rakamları da paylaşan Öztürk, 2018 yılında bağışa uygun 30 beyin ölümünün gerçekleştiğini, bunlardan 11’inin ailesi tarafından organlarının bağışlandığını kaydetti.

2013 yılından bu güne toplam bin 873 kişinin organ bağışında bulunmak için sağlık kuruluşlarımıza başvuruda bulunduğunu anlatan Öztürk, “Binlerce vatandaşımızın organ beklediği ülkemizde rakamların yeterli olmadığını görüyoruz. Bugün de organ bağışı haftası vesilesiyle organ bağışına dikkat çekmek, konunun önemini vatandaşlarımıza anlatmak için kamu hastanelerinde stant kurarak vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya davet ettik. Gelin siz de organınızı bağışlayın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı