REKLAMI GEÇ

Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ten acil sağlık uyarısı

Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ten acil sağlık uyarısı

Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ten acil sağlık uyarısı Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle açıklama yapan Sağlık Müdürü Berna Öztürk, acil sağlığın hayati önem taşıdığını belirterek, “112 hattının gereksiz meşgul edilmesi, saniyelerin önemli olduğu vakalarda hastanın umudunu çalmaktır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2017 Cuma, 12:14

Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle açıklama yaptı. Öztürk, 112 Acil Çağrı Hattı’nın hayati tehlike oluşturan durumlar ortaya çıktığında aranması gereken tek hat olduğunu, ancak gereksiz meşgul edilmesi nedeniyle gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalındığını belirtti.
“HASTALAR İÇİN SANİYELERİN HAYATİ DERECE ÖNEMLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN”
Günün 24 saatinde acil sağlık hizmetinin verildiğini söyleyen Öztürk, “Hastanın durumuna göre uzaklık, iklim, coğrafi, trafik gibi koşullar göz önüne alınarak en uygun ambulans yönlendirilmekte, kentsel ve kırsal alanda tüm hastalara Hastane Öncesi Acil Sağlık hizmeti sunulmaktadır. Bu hizmeti verirken önemli sorunlar yaşıyoruz. Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için ayrılan güvenlik şeridinin diğer araçlarca kullanılması, sürücülerin ambulansa yol vermemesi ya da verememesi gibi nedenler ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır” dedi.
Denizli’de acil çağrı merkezine yapılan aramalarla ilgili istatistikî bilgileri de aktaran Berna Öztürk, “İlimizde Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’ne gelen aylık ortalama 104 bin 540 çağrının 21 bin 950 civarı Acil Sağlık birimine aktarılmaktadır. Acil Çağrı Merkezi’ne gelen çağrıların yaklaşık yarısı gereksiz ve asılsız ihbarlardan oluşmaktadır. Sağlık birimi tarafından karşılanarak değerlendirilen çağrıların %8’inde tıbbi danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bununla birlikte Acil, Afet ve Olağan dışı durumlar ile hayati tehlikesi bulunan vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere aylık ortalama 7 bin 300 adet ambulans görevlendirmesi yapılmaktadır. Ambulanslarımızın görevlendirme sevk ve koordinasyonu sağlık komuta birimimizce yürütülmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı