REKLAMI GEÇ

Sağlık Müdürü Öztürk, tedavinin şifresini verdi

Sağlık Müdürü Öztürk, tedavinin şifresini verdi

Sağlık Müdürü Berna Öztürk, tedavide kilit noktanın akılcı ilaç kullanımı olduğunu belirterek, etkili tedavinin şifresini verdi. Öztürk, “Doğru ilacın doğru dozda doğru hastaya ve doğru zamanda verilmesi çok önemli” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2018 Perşembe, 16:40

Sağlık Bakanlığı’nın “Akılcı İlaç Kullanımı Ulusal Eylem Planı” kapsamında bilinçli ilaç kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Denizli’de yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Aile hekimleri başta olmak üzere tüm devlet hastanelerinde çalışan hekim, diş hekimi, eczacı, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarına düzenli aralıklarla antibiyotik kullanımıyla ilgili eğitim veriyor, hastanelerde eş zamanlı olarak stantlar açılarak vatandaşlara bilgilendirmeler yapılıyor. Stantta çocuklara üzerinde ‘Antibiyotikte değil sağlığınızda ısrarcı olun’ yazılı balon, boyama kitabı ve kalemler hediye edildi.

Sağlık Müdürü Berna Öztürk akılcı ilaç kullanımının vatandaşlara anlatılması amacıyla açılan standı ziyaret etti.

Vatandaşlara akılcı ilaç ve antibiyotik kullanımı hakkında bilgi veren Öztürk, doğru ilacın doğru dozda doğru hastaya ve doğru zamanda verilmesinin önemine işaret etti.

Öztürk, “Akılcı ilaç kullanımı konusunda il geneli yürüttüğümüz projelerimiz kapsamında bugün bir alışveriş merkezinde stant açtık. Vatandaşlarımıza broşür dağıtarak gereksiz antibiyotik kullanmamaları konusunda uyarılarda bulunduk. Çocuklara da balon, boyama kitabı ve kalem vererek farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bu tarz etkinliklerle Denizli’de Akılcı İlaç Kullanımı konusunda vatandaşlarda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Lütfen hekiminizin yazmadığı ve çevreden aldığınız ilaçları kullanmayın” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı