REKLAMI GEÇ

Sağlıkçıların 112 günü

Sağlıkçıların 112 günü

Kutlamalar çerçevesinde İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş başkanlığındaki 112 Acil çalışanları Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. Çalışanlar daha sonra Vali Hasan Canpolat’ı ve Denizli Belediye Başkan vekili Osman Zolan’ı makamında ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 11 Şubat 2008 Pazartesi, 01:00

Bugün 112’cilerin günü. Kutlamalar çerçevesinde İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş başkanlığındaki 112 Acil çalışanları Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. Heyet daha sonra Vali Dr. Hasan Canpolat’ı Valilik toplantı salonunda ziyaret etti. Ziyarete Sağlık Müdürü Erdoğan Taş’ın yanı sıra 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürü Dr. Zeliha Yıldırım, Müdür Yardımcısı Metin Bozkır, 112 Komuta Başhekimi Dr. Mustafa Yorgancı ve 112 Acil Yardım çalışanları katıldı. Sağlık Müdürü Erdoğan Taş ziyarette yaptığı konuşmada 112 Acil Yardım ekiplerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Denizli’de 15 istasyonda 112 acil ekiplerinin hizmet verdiğini ifade eden Erdoğan, “ A tipi (Bağımsız) 9 tane, B tipi 6 tane (Hastanelere bağlı) olmak üzere 15 ekip ve 225 personelle olaylara müdahale ediyoruz. 2007 yılında toplam 16.000 olaya müdahale edildi. İhbar geldikten sonra olay yerine ulaşmamız ortalama 6,8 dakika sürüyor. İnsan hayatını ilgilendiren 112 acil sağlık hizmetleri, çalışanlarımızın gösterdiği üstün gayretle yerine getiriliyor” dedi. Vali Hasan Canpolat, Denizli’de ve Türkiye’de 112 acil sağlık hizmetlerinin büyük bir aşama kaydettiğini ve Denizli’deki hizmetlerin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek, “ 112 çalışanları çok önemli bir görev yerine getiriyorlar. Verilen hizmetlerin daha da geliştirilmesi için çalışmalar yürütülüyor. 112 servisleri dünyanın her tarafında Afet Yönetim Sistemlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Denizli’de Afet Yönetim Birimi tamamlandığında 112 birimini de bu birime dahil edeceğiz. 112 insan hayatına hizmet veriyor. Bilgiler sürekli olarak güncellenip sıfır hata ile çalışılması gerekiyor. Bunun sağlanması için Valilik olarak her türlü desteği veriyoruz. İnsanlarımızın hayatlarını kurtarmak ve ilk müdahaleyi zamanında yerine getirmek için çalışan tüm 112 çalışanlarımızı kutluyorum” dedi.

Taş ve beraberindekiler daha sonra ise Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan’ı ziyaret ederek, bir süre görüştü. Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş ve beraberindeki 112 Acil Servis Ekipleri, Denizli Belediyesi’ne gelerek, Başkan Vekili Osman Zolan’la bir süre görüştü.Taş, 2002’de 5 bin vakaya müdahale ettiklerini, zamanla bu sayının artarak 2007’de 16 bine ulaştığını söyledi. 112 Acil Servis’te vakaya en kısa sürede ulaşmanın, hayat kurtarmada büyük önem taşıdığını ifade eden Taş, ‘15 ambulans ve 198 personelimizle yardım taleplerine cevap veriyoruz. Yılda ortalama 100 bin dolayında çağrı alıyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, gereksiz yere 112 Acil Servis’i aramamanızdır. Bu süre içinde bir başkasının arayıp yardım isteyebileceği düşünülmelidir’ dedi. Denizli Belediye Başkan Vekili Zolan, insan sağlığının her şeyin üzerinde olduğunu belirterek, ‘Sağlık olmazsa hiçbir şeyin değeri yoktur. Sizden sürekli olumlu övücü sözler alıyoruz. Buna rağmen daha gayretli olmanızı istiyorum Hayat kurtarmak çok önemlidir. Dakikaların hatta saniyelerin çok büyük önemi var. Başarılarınızla gurur duyuyorum. Yardımına gittiğiniz kişinin yakınınız olabileceği düşüncesiyle hareket etmelisiniz. Böyle de yapacağınızı biliyorum’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı