REKLAMI GEÇ

Sağlıkta fark yaratacak uygulama: “Misafir Anne”

Sağlıkta fark yaratacak uygulama: “Misafir Anne”

Sağlık Bakanlığı tarafından özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde ağır kış koşullarında anne adaylarının sağlıklı bir şekilde doğumlarını gerçekleştirebilmeleri için başlatılan “Misafir Anne” uygulaması Denizli’de de hayata geçirildi. Olumsuz iklim koşulları nedeniyle ulaşılması güç bölgelerdeki anne adayları 36 haftadan sonra konuk ediliyor ve sağlıklı bir doğumun ardından evlerine ulaştırılıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2016 Çarşamba, 10:13

Sağlık Bakanlığı tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde yaşanan soruna çözüm amacıyla başlatılan “Misafir Anne” uygulaması Türkiye geneline yayıldı.

Ağır kış koşullarında yolların geçit vermediği bölgelerde uygulanan sistem, anne adaylarının 36. haftadan sonra elverişli bölgelere nakledilmesini ve burada konaklatılmasını sağlıyor.

SİSTEM AİLE HEKİMLERİYLE YÜRÜTÜLÜYOR
“Misafir Anne” sistemine dahil edilecek anne adayı aile hekimleri aracılığı ile tespit ediliyor. Aile hekiminden şartları uygun olmayan anne adaylarının bilgileri alınıyor ve sistem uygulanmaya başlanıyor.

DENİZLİ’DE 5 BÖLGE BELİRLENDİ
“Misafir Anne” uygulaması için Denizli’de 4 bölge belirlendi. Ağır kış koşullarının geçit vermediği özellikle Çameli ve Beyağaç’ın yüksek kesimlerinde yaşayan anne adayları, Tavas, Çivril, Beyağaç, Acıpayam ve Denizli merkezde belirlenen noktalarda misafir ediliyor.

Uygulamanın başladığı Denizli’de anne adaylarının nakilleri ve konaklamalarının yanı sıra hastane koşullarında doğumlarını gerçekleştirebilmeleri için tüm imkanlar seferber edildi.

SÜREÇ TİTİZLİKLE TAKİP EDİLİYOR
“Misafir Anne” uygulamasına alınan anne adayı, 36 haftadan itibaren doktor kontrolünde ağırlanıyor, doğumun sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi sağlanıyor. Anne ile bebeğin son kontrollerinin yapılmasının ardından yeniden evlerine ulaştırılıyor.

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Programın yaygınlaştırılması ve daha etkin yürütülebilmesi için Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından tüm kamu ve kuruluşlarının uygulamaya katılım ve desteklerinin sağlanması amacıyla “Misafir Anne Uygulaması Değerlendirme Toplantısı” da yapıldı. Toplantıya Sağlık Müdürlüğü, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, Denizli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’nden yetkililer katıldı.

Toplantıda “Misafir Anne” uygulamasında gelinen aşama, projenin eksikleri ve daha fazla yaygınlaştırılması için yapılması gerekenler tartışıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı