REKLAMI GEÇ

Sağlık’ta Öztürk atamasına eş üzerinden eleştiri

Sağlık’ta Öztürk atamasına eş üzerinden eleştiri

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk, sağlıkta yeni yapılanmanın ardından İl Sağlık Müdürü olarak kentin sağlık zirvesine oturtuldu ama eşi Şahin Öztürk’ün özel bir hastanenin ortakları arasında olması, atamayı tartışılır hale getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Kasım 2017 Cumartesi, 17:57

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği vekillikten asiliğe dönerken Ak Parti’de krize neden olan Berna Öztürk, bu kez farklı bir atama yüzünden Denizli’nin gündeminde…

Öztürk, kamudaki önemli sağlık yapıları bir araya getirilerek İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlanınca Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’nden İl sağlık Müdürlüğü’ne atandı. Öztürk’ün sağlık konusunda kentin en yetkin ismi olması ise beraberinde ilginç bir tartışmayı da gündeme taşıdı.

Berna Öztürk kentteki tüm özel sağlık kuruluşlarının denetlenmesi konusunda da Denizli’nin en yetkin ismi oldu. Ancak sağlığın zirvesine yapılan bu atama eşinin bir özel hastane ortağı olması nedeniyle eleştirilere neden oldu. Berna Öztürk’ün genel Cerrah olan eşi Şahin Öztürk bir zamanlar yönetim kurulunda da görev yaptığı ve halen hasta kabul ettiği özel hastanenin en büyük paya sahip 4 ortağından biri. Öztürk’ün bu nedenle görevinde adil olup olmayacağı tartışmaları atamanın duyulmasıyla birlikte alevlendi.

Sosyal medya üzerinden yapılan atamayla ilgili paylaşımlarda eşinin özel hastane sahibi, kendinin il sağlık müdürü olması konusunda yoğun eleştirilere hedef kalan Öztürk’ün bu atamasının, kent gündeminde nasıl yer bulacağı ise Pazartesi netlik kazanacak. Keza, Şahin Öztürk, her ne kadar özel hastanenin yönetiminde görev yapmasa da söz konusu hastanenin yüzde 19,37’lik bir hisseyle ortakları arasında.

12 yıldır idareciyim. Bugün kadar ayrım yapmadım yapmam da!
Konu hakkında Denizlihaber.com’a açıklama yapan Berna Öztürk, net konuştu. Kanunlar ve kurallar neyi emrediyorsa, kim olursa olsun gereğini yapacağının altını çizen Öztürk, “ 12 yıldır idareceyim. Bununla ilgili bütün belgeler Sağlık Bakanlığı’na sunulmuştur. Eşim o hastanenin yönetiminde değil, genel cerrah olarak çalışmakta. 26 yıllık devlet memurluğum sürecinde bugüne kadar kanun ve kuralların dışında hiçbir şey yapmadım, yapmam da. Denizli’nin gönlü rahat olsun. Beni de medya olarak yakından takip edin” diye konuştu.

Yorumlar

Eray kara   -  Bağlantı 19 Kasım 2017, 17:41

Hayirli olsun.ozel hastanelerde bu milletin hastanesi dwgilmi. Ne var birazda onlara calissa

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı