REKLAMI GEÇ

Sağlıkta şiddeti protesto ettiler!

Sağlıkta şiddeti protesto ettiler!

Doktor ve sağlık çalışanları, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi önünde, Gaziantep’te görev yaptığı Devlet Hastanesi’nde hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan’ı ölümünün 3. yıldönümünde andı ve sağlıkta şiddeti protesto etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2015 Cuma, 15:22

Hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölümünün 3. yıldönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Yataklı Servis Bölümü önünde yapılan anma etkinliğine, Denizli Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası, Eczacılar Odası, Aile Hekimleri Derneği, Türk Sağlık-Sen ve Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Derneği üyeleri katıldı.

Katılımcılar adına basın açıklaması metnini okuyan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem, “Sağlık örgütlerinin yıllardır haykırdığı şiddeti Sağlık Bakanlığı da nihayet gördü ve 113 şiddet bildirim sistemini kurdu. Sağlık Bakanlığı 113 Beyaz kod kayıtlarına göre, 14 Mayıs 2012’den 2015 Mart ayına kadar 31 bin 767 sağlık çalışanı şiddete uğramıştır. Bunların 18 bini hekim, 13 bini ise sağlık çalışanlarıdır” dedi. Önem, saldırıların üçte birinin fiziki saldırı olduğuna dikkat çekti.

“DOKTORA ŞİDDET ÜLKEMİZİN YÜZ KARASI”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “doktora şiddet ülkemizin yüzkarası” sözünü hatırlatan Başkan Önem, “Evet bizce de yüz karası. Şiddet de yüz karası! Şiddeti meşrulaştıran politikacılar da! Sağlıkta dönüşüm dediğiniz politikanız da” diye seslendi.

“BÖYLE SAĞLIK SİSTEMİ OLMAZ”
Oslo’da Dünya Tabipler Birliği Toplantısı’nda Türkiye’nin önergesi olan 17 Nisan Sağlıkta Şiddeti Önleme Günü’nün de tartışılacağını vurgulayan Önem, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu eylem ve etkinliklerimizdeki temel amacımız; sağlık sistemindeki yanlışlıklara ‘Dur’ demek ve sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmektir. Mücadelemiz şiddeti doğuran ve besleyen bu sisteme karşıdır. Taleplerimizin yerine getirilmesi için, daha etkili eylemlere ve daha kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Ve böyle sağlık sistemi olmaz, bu şiddet sona ersin diyoruz.”

Sağlık çalışanları ayrıca, Denizli Servergazi Diş Hastanesi’nde, siyah kurdele ve kokart dağıtılarak sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara karşı tepkilerini dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı