REKLAMI GEÇ

“Sevk zinciri şart”

Vali Hasan Canpolat, Aile Hekimliği’nde Denizli’de istenilen noktaya gelindiğini ancak sadece sevk zincirinde eksiklik bulunduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız uygulamadan memnun. Sevk zinciri de tam gerçekleştirildiğinde, sistemde büyük bir eksiklik giderilmiş olacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 29 Aralık 2007 Cumartesi, 01:00

Aile Hekimliği etkinliklerini değerlendirme toplantısı, EGS Park Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Vali Dr. Hasan Canpolat, Vali Yardımcıları Mehmet Çapraz ve Kemal Özgün, Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Daire Başkan Vekili Dr. Hüseyin İlter, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş ve aile hekimleri katıldı.

‘Aşılama oranları yüzde 100’ü buldu’

Toplantının açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, “Denizli’de Aile Hekimliği uygulaması başarı ile yürütülmektedir. 261 Aile Hekimliği bölgemizde 261 Aile Hekimimizle halkımıza başarılı şekilde sağlık hizmeti vermekteyiz. Aile Hekimliği’nin Denizli’de uygulamaya başlanmasından bu yana hastanelerimize düşen yük önemli oranda azalmıştır ve bunun uygulama sürdükçe daha da azalacağını düşünüyoruz. Bu vatandaşlarımızın Aile Hekimliği’ne olan güveninin arttığının bir göstergesidir. Vatandaşlarımızın bu güveni sayesinde aile hekimlerimizin yaptıkları muayene sayısı önemli ölçüde artmıştır. Aynı zamanda Aile Hekimliği sayesinde aşılama oranları da yüzde 100’ü bulmuştur. Bu da Aile Hekimliği’nin bir başka yararını ifade etmektedir. Son dönemde ataması yapılan 7 Aile Hekimliği için 57 başvuru olmuştur. Bu, Aile Hekimliği’nin cazibesinin arttığının bir göstergesidir” diye konuştu.

‘Vatandaş da hekimler de memnun’

Vali Hasan Canpolat, Sağlık Müdürlüğü’nün yapmış olduğu etkinliklerle Aile Hekimliği konusunda geniş bir kitleyi bilgilendirdiğini belirterek, “Bir yıllık gözlemlerimize göre Aile Hekimliği Denizli’de istenen noktaya gelmiştir ve vatandaşlarımız uygulamadan memnundur. Sağlık, devletin üstlendiği en önemli ve pahalı hizmetlerden birisidir. Bununla birlikte sağlıktaki değişim günün şartlarına ve gereklerine göre değişimini de sürdürecektir. Bu nedenle Türkiye, Aile Hekimliği’nde kendine has bir sistem yürütüyor. Aile hekimlerimiz de uygulanan sistemden memnunlar. Aile hekiminin hizmet verdiği yörenin insanlarını, yöre insanının da aile hekimini çok iyi tanıması açısından, Aile Hekimliği önemli bir sistem” dedi.

‘Sevk zinciri de tamamlanmalı’

Aile Hekimliği sisteminin uygulanmaya başlamasından bu yana birinci basamak poliklinik hizmetlerinin arttığını belirten Vali Canpolat, “Bunun yanında ikinci basamak sağlık kuruluşlarına yapılan sevklerde de önemli bir azalma görülmüştür. Bu, özellikle ikinci basamak sağlık hizmeti veren kuruluşların yüklerinin azaltılması bakımından son derece önemli. Türkiye’de yaşanan en büyük eksikliklerden birisi de sevk zincirinin tam olarak kurulamamış olması. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesi gerekir. Bu gerçekleştiğinde sağlık alanında büyük bir eksiklik giderilmiş olacaktır. Aile Hekimliğinin ilimizde başarılı olması için çalışan başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere tüm Aile Hekimlerimize ve yardımcı sağlık personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 100.Yıl Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Ersoy, Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Giriş Dönemi Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Görpelioğlu, Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Daire Başkan Vekili Dr. Hüseyin İlter ve Denizli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. İsmail Sayar’ın konuşmacı olarak katıldıkları “Aile Hekimliği” paneli düzenlendi. Panelin ardından Denizli Belediyesi Konservatuarı sanatçıları Türk Sanat Müziği konseri verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı