REKLAMI GEÇ

Şizofreni ile yaşamak!

Şizofreni ile yaşamak!

Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM)’nde tedavi gören hastalar, şizofreni hastalığı ile değişen hayatlarını çizdikleri resimlerle anlattılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2014 Pazartesi, 16:28

Denizli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM)’nde 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı günü kapsamında, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ortaklaşa bir etkinlik düzenlendi.

Kayıtlı hasta sayısı 425, aktif hastası 219, ziyaret hasta sayısı ile toplam 583 hastası, 104 şizofreni ve 72 şizoaffektif bozukluğu olan hasta takibinin yapıldığı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ndeki etkinliğe Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mahmut Tekin, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Pişkin, Halk Sağlığı çalışanları, Kamu Hastaneleri Birliği çalışanları ile TRSM çalışanları ve hastaları katıldı.

Etkinlik kapsamında hastalar, hastalıktan sonra hayatlarında neler değiştiğini “şizofreniyle yaşamak” temalı kendi çizdikleri resimler ile ortaya koydular. Hastalar tek tek çizdikleri resimleri ve neler düşündüklerini anlattılar. Etkinlik sonunda hastalara birer plaket ve karanfil verildi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Sevil Altınkılıç, şizofreni hastalığının, yaşamda mücadelesi zor bir hastalık olduğunu vurguladı. Altınkılıç, “Hastalarımıza bugüne özel şizofreni ile yaşam temalı bir resim çizdirdik. Hepsinin elinde şu anda çizilmiş resimleri var. Şizofreni bildiğiniz gibi yaşamda mücadelesi zor bir hastalık. Hem aile ortamını hem iş ortamını, sosyal ilişkilerini etkileyen psikososyal bir hastalık. Bu hastalarımıza, bu merkezimizde hep birlikte destek olmaya çalışıyoruz. Onları tekrardan yaşama kazandırmaya çalışıyoruz. Büyük ölçüde işe giren, çalışmaya başlayan, aile ortamı düzelen hastalarımız var. Şimdi onlar hastalıktan ve bu Merkezimize geldikten sonra hayatlarında neler değiştiğini çizdikleri resimler ile bizlere anlatacaklar” dedi.

denizli-ruh-sagligi-etkinligi-ic

Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mahmut Tekin, Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin toplum sağlığı için öneminin büyük olduğunu dile getirdi.

DENİZLİ’DE İKİNCİ TRSM AÇILACAK
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Osman Acar, Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin Sağlık Bakanlığının faaliyete geçirdiği çok önemli bir sosyal proje olduğunu söyledi. Acar, “Ben de yeni bir haftaya böyle bir program ile başlamaktan son derece mutluyum. Özellikle bu program da Halk Sağlığımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir program oldu. Tabii ki Toplum ruh Sağlığı Merkezleri devletimizin, sağlık Bakanlığımızın sosyal yönünü gösteren önemli bir projedir. Gerçekten şu an Türkiye’de bütün illerde Toplum Ruh sağlığı Merkezi açıldı. Bazı illerimizde birden fazla Merkez bulunmaktadır. İnşallah Denizli’ye de ikinci bir Toplum Ruh sağlığı Merkezi çok yakında açacağız. Bundan böyle ilimizde 2 Merkezimiz olacak. Şizofreni gibi hastalığı olan hastalarımızı topluma kazandırmak adına bu Merkezlerimizin önemi çok büyüktür. Biz de bu amaçla hizmet etmekteyiz. O anlamda ben gerçekten bugün ki etkinlikten çok mutlu oldum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu aktivitelerin daha artarak devamını diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı