REKLAMI GEÇ

Sünnet uyarısı

Sünnet uyarısı

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Erdal Türk, uzman olmayan kişiler tarafından yapılan yanlış sünnetlerin, çocuklarda ilerleyen yaşlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2010 Cuma, 17:24

Okulların kapanmasına yakın bir dönemde, birçok ailenin küçük yaştaki çocuklarının sünnetini yaptırmaya hazırlandığını belirten Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Erdal Türk, sünnet konusunda aileleri uyardı. Sünnetin cerrahi bir müdahale olduğunu ve genel anestezi altında cerrahi yöntemlerle yapılması gerektiğini belirten Türk, en uygun sünnet döneminin yeni doğan dönemi ile 6 ay ve 1.5 yaş aralığı olduğunu, 7 yaşından daha büyük ve çevreyle sözlü iletişime geçebilen, okul çağındaki çocukların ise lokal anestezi altında ve steril bir ortamda, cerrahi yöntemlerle sünnet edilebileceğini ifade etti. Türk, 2 ve 6 yaş aralığındaki çocuklarda psikolojik sorun görülebileceğini, bu nedenle bu yaş gruplarındaki çocuklarda sünnetten kaçınılmasını önerdiklerini söyledi.

Uzman olmayan, düşük ücret karşılığı sünnet yapanların hatalı operasyonlara neden olduğunu ifade eden Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Erdal Türk, bu hataların çocuğun ilerleyen yaşlarında onarılmaz yaralara yol açabileceğini söyledi. Uzman Dr. Erdal Türk şöyle anlattı: “Uzman olmayan kişiler tarafından yapılan yanlış sünnetlerde, derinin fazla ya da az bırakılması, kötü nedbe dokusu kalması, kanama, şekil bozuklukları, idrar yolunun zarar görmesi gibi kalıcı sakatlıklar ve enfeksiyonlar, karşılaşılabilecek problemlerden bazılarıdır. Ayrıca çocuğun ilerleyen yaşlarında ağrılı ereksiyon, erken boşalma, penis eğrilikleri gibi ciddi tıbbi sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Sünnetin uzman kişilere yaptırılması ile bu tür komplikasyonlar en aza indirilebilmektedir. Bu nedenle aileler çocuklarının sünnetini mutlaka uzman kişilere yaptırmalıdır” dedi. Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Erdal Türk, hatalı sünnetin önüne geçilebilmesi için çocuklarını sünnet yaptırmak isteyen ailelerin, Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahisi Polikliniği’ne müracaat edebileceğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı