REKLAMI GEÇ

Sünnet yemeğinde hem puding, hem de et zehirlenmeye yol açmış

Sünnet yemeğinde hem puding, hem de et zehirlenmeye yol açmış

Adalet Mahallesi’nde sünnet düğününde verilen yemek Denizli tarihinin en büyük zehirlenme vakasını ortaya çıkarmış, 316 kişi yedikleri yemekten etkilenmişti. Olayın ardından Sağlık Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün hazırladığı raporların detayları ortaya çıktı. Yemekte verilen puding ile köftenin davetlileri etkilediği belirlendi. İlk zehirlenme belirtisi gösteren ve hastaneye giden 99 kişinin pudingden, ikinci gün sağlık kuruluşlarına başvuran 217 kişinin de etten zehirlendiği belirlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2018 Perşembe, 11:03

Adalet Mahallesi’nde imam hatip ortaokulunun bahçesinde düzenlenen sünnet töreni ve burada davetlilere verilen yemek Denizli tarihinin en büyük zehirlenme vakasını ortaya çıkarmıştı.

316 kişinin etkilendiği zehirlenmenin ardından vatandaşlar kamu ve özel sağlık kuruluşlarında tedavi edilmiş, uzun sürecin ardından tamamı sağlığına kavuşmuştu.

RAPORLARIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI
Zehirlenme vakasının ardından hem Sağlık Müdürlüğü, hem de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olaya ilişkin ayrı ayrı soruşturma yürüttü. Sağlık Müdürlüğü hastalardan alınan numuneler üzerine inceleme yaptı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de yemekler ile verilen sulardan alınan numuneler üzerinde titiz bir çalışma yürüttü.

HEM PUDİNG HEM DE ET
Sağlık Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanlarını numuneler üzerinde incelemelerini tamamladı. Davetlilerin zehirlenmesine yol açan unsurların ise verilen puding ve et olduğu anlaşıldı.

SAKLANMA AŞAMASINDA BOZULMA
Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, davetlilere sunulmak üzere hazırlanan puding ve etten yapılan köftede kullanılan tüm malzemelerin standarda uygun olduğu, hazırlanması ve pişirilmesi aşamasından sonra saklama koşullarına uyulmadığı için bozulduğunun anlaşıldığını ifade etti.

ÖNCE PUDİNG ZEHİRLEDİ
Zehirlenme vakasının ardından vatandaşların iki grup halinde hastanelere başvurmasının nedeni de hazırlanan raporla ortaya çıktı. İlk gün sağlık kuruluşlarına başvuran 99 kişinin verilen pudingden etkilendiği, sütlü tatlı olması nedeniyle de etkinin çok daha hızlı ortaya çıktığı belirlendi.

İKİNCİ GÜN ETTEN ZEHİRLENENLER GİTTİ
İkinci gün ise sağlık kuruluşlarına çok daha yoğun bir başvuru oldu. 217 kişi ikinci gün zehirlenme belirtisi gösterdi ve hastanelere akın etti. Bu kişilerin de etten etkilendikleri ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı