REKLAMI GEÇ

Talasemi hastalarına moral tedavisi

Talasemi hastalarına moral tedavisi

Denizli Devlet Hastanesi, 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü’nü hastanede talasemi tedavisi gören çocuklarla birlikte kutladı. Doktorlar, talasemi hastalarını bu kez tedavi etmedi, onlara moral verdi.

/ DENİZLİHABER / 13 Mayıs 2008 Salı, 00:00

Çocuk Acil Oyun Parkı’nda gerçekleştirilen programa Başhekim. Uz. Dr. Ramazan Canural, Hastane Müdürü Halil Özkaya, başhekim yardımcıları, doktor, hemşire sağlık çalışanları katıldı.

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Vildan Somunoğlu ve Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Beşir Türkmen’in gitar eşliğinde söyledikleri şarkılar ile eğlenen talasemi hastası çocuklara, tedavi sürecinde yanlarından ayrılmayan doktor, hemşire ve sağlık çalışanları eşlik etti. Müzikli eğlencenin ardından çocuklar, sandalye kapmaca, çuval yarışı, evet hayır yarışmasında arkadaşlarıyla kıyasıya yarıştı. Talasemi hastası çocuklara Denizli Devlet Hastanesi logolu şapka ve tişört hediye eden Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, onlarla sohbet ettikten sonra hastane doktorları ile birlikte 8 Mayıs Talasemi Günü anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, Denizli Devlet Hastanesi Talasemi Polikliniği’nin Ekim 2003’ten bu yana hizmet verdiğini, Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı 4 ruhsatlı merkezden biri olduğunu söyledi. Canural, “Hastanemizde çocuk ve yetişkin olmak üzere toplam 85 talasemi hastası tedavi görüyor. En büyük hasta 29 yaşında iken, en küçük hastamız 2 yaşındadır. Burada talasemi hastalarının kalp ve karaciğer fonksiyonları, büyüme ve gelişme gerilikleri takip edilmektedir. Takip ve tedavi süreçlerini doktorlarımızdan Çocuk Hematoloji Uzmanı Dr. Yasemin Işık Balcı ile Erişkin Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Sami Kartı yapmaktadır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı