REKLAMI GEÇ

Tavas DH kadrosunu güçlendiriyor

Tavas DH kadrosunu güçlendiriyor

Tavas Devlet Hastanesi kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Şenay Çağlar göreve başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2018 Cumartesi, 16:36

Sağlık Bakanlığı tarafından daha önce yapılan atamalar ile birlikte çocuk sağlığı ve hastalıkları, dahiliye, enfeksiyon, kardiyoloji, ftr, nöroloji, psikiyatri, radyoloji ile genel cerrahi, ortopedi, üroloji, kadın doğum, göz ve k.b.b gibi cerrahi branşlarının yanında diş polikliniği hizmeti veren Tavas Devlet Hastanesi’nde ilk kez göğüs hastalıkları polikliniği de hizmete açıldı.

Astım, KOAH, bronşit gibi kronik hastalıkları olan ve uzun süreli takip gerektirdiği için Merkez hastanelere gitmek zorunda kalan hastalar, bu sıkıntıdan da kurtulmuş oldu. Hekimin kadrolu göreve başlamasıyla birlikte poliklinik hizmetleri haftanın beş günü verilebilecek. Ayrıca yatarak tedavi ihtiyacı olan kişiler de serviste yatarak tedavi görebilecek.

Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Tavas Devlet Hastanesi’nin Göğüs Hastalıkları Polikliniği açılması ile daha da güçlendiğini özellikle ileri yaş hastalığı olan KOAH’lı hastaların ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı takibi gereken hastaların İlçeden Merkeze gelmeden tedavi olabileceğini söyledi.

Öztürk, “Modern binası, tam donanımlı cihazları ile birçok branşta poliklinik hizmeti veren ve genel cerrahi, ortopedi, üroloji, kadın doğum, göz ve kulak burun boğaz gibi cerrahi branşlarda pek çok ameliyat yapılabilen Tavas Devlet Hastanemizde tek eksiğimiz göğüs hastalıkları polikliniğimizdi. Uzman Hekim atamasıyla birlikte o eksiğimizde tamamlanmış oldu. Artık kisti, akciğer tümörü, tüberkülozu, bronşiti, zatürreesi, uzun süreli sigara içimine bağlı ya da doğuştan akciğer rahatsızlığı, nefes darlığı, göğüs kafesinde doğuştan meydana gelen hastalığı, akciğer kanseri, üst solunum yolu enfeksiyonu, akut bronşiti, bronşial astımı, solunum yetmezliği ve akciğer embolisi olan hastalar Tavas’ta takip ve tedavilerini olabilecekler” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı