REKLAMI GEÇ

TDH Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, hastalara umut oldu

TDH Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, hastalara umut oldu

Tavas Devlet Hastanesi’nde 2016 yılı sonunda hizmete giren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, hastalara umut oldu. Felçli, engelli ve yatalak hastaların kent merkezine taşınmasını engelleyen merkezde günde ortalama 48 hastaya hizmet veriliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2018 Perşembe, 12:21

Açıldığı tarihten itibaren giderek artan hasta kapasitesi ile günlük ortalama 48 hastaya hizmet sunan Tavas Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, uzman hekim, 2 fizyoterapist, 1 fizik tedavi teknikeri, 2 hemşire ve 1 tıbbi sekreterden oluşan ekiple fizik tedavi hizmetini yürütüyor.

Fiziksel Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı aynı zamanda ünitenin sorumlu hekimi Dr. Tuğba İkiz Kaymaz, ünite ve verilen sağlık hizmetlerine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Fizik tedavi ve rehabilitasyonun, fiziksel ve fonksiyonel bozuklukların tanı ve tedavisini kapsadığını belirten Kaymaz, “Fizik tedavi, vücuda dışarıdan uygulanan sıcak-soğuk uygulamalar, elektrik akımları, masaj ve egzersiz ile ağrıyı kesmeye yönelik uygulamaları içeren, kas iskelet sistemi hastalıklarında ya da yararlanmalarında uygulanan ilaç dışı bir tedavi şeklidir. İlaçla yapılan tedavilere ek olarak ya da tek başına uygulanabilir. Rehabilitasyon ise doğuştan veya sonradan ortaya çıkan, kaybedilmiş hareket kabiliyetinin tekrar kazandırılmasına yönelik tedavidir. Ünitemizde; romatizmal hastalıklar, ortopedik hastalıklar, spor yaralanmaları, nörolojik hastalıklar, kas ve sinir hastalıkları, el cerrahisi sonrası rahatsızlıklar, fizik tedavi programına alınmaktadır. Ünitemizde 1 elektroterapi odası içerisinde 4 tedavi kabini ve 2 rehabilitasyon ünitesi içerisinde 5 tedavi kabini bulunuyor. Günde ortalama 48 hasta tedavi ediliyor” dedi.

“HİZMETİ VATANDAŞIMIZIN AYAĞINA GÖTÜRMEK HEDEFİMİZ”
İlde önemli sağlık yatırımları gerçekleştirirken bir yandan da ilçelerde var olan kurumların vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet vermeleri adına çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Sağlık Müdürü Berna Öztürk ise, hastaların oturdukları ilçelerde en iyi sağlık hizmetini almalarını sağlayabilmeyi amaç edindiklerini dile getirdi.

Öztürk, “2016 yılı Ağustos ayında yeni modern binasında Tavas ve çevresinde bulunan yaklaşık 90 bin kişiye hizmet vermeye başlayan Tavas Devlet Hastanesi; özellikli ameliyatların da yapılabildiği birçok branş poliklinikleri, yataklı servisleri, yoğun bakımı, 2017’de hizmete açılan Palyatif Bakım Ünitesi ve donanımlı cihazları ile ileri görüntüleme hizmeti verilen bir hastanemizdir. 2017 Eylül ayında oluşturduğumuz sağlık kurulu ile Hastanemizde kurul raporları ve engelli raporları da verilmektedir. Yine hastanemizde 2016 yılı sonunda açtığımız, yeni cihazlarla donatılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesinde boyun, bel hastalıkları, ağrı ve sinir tedavisi yapılabilmekte. Ünitemizde; hastalarımız, ev konforunda ve güler yüzlü personelimiz ile bu hizmeti almaktadır. Sadece poliklinikten yönlendirilen değil evde sağlık hizmetleri kapsamında olan ve bu hizmete ihtiyaç duyan hastalarımız da ekiplerimiz aracılığıyla ünitemize getirilmekte ve hizmet akışı sağlanmaktadır. Özellikle İlçe hastanemiz bünyesinde bu Ünitenin olması bölgedeki hastalarımız için büyük bir avantaj. Çünkü fizik tedavi; bazen iki-üç haftayı bulabilen bir tedavi süreci olduğundan hastalarımız İlçe dışına çıkmadan yaşadıkları bölgede tedavi olma imkânı içerisindeler” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı