REKLAMI GEÇ

Teknolojik gelişmelere maruz kalan gençlerin ruh halleri riskli…

Teknolojik gelişmelere maruz kalan gençlerin ruh halleri riskli…

Denizli İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Berna Öztürk, aileleri uyardı. Öztürk, teknolojik gelişmelere maruz kalan ve yetişkinliğe geçiş döneminde olan gençlerin, ruh hallerinin risk altında olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2018 Cumartesi, 17:24

Teknolojik gelişmeler gençleri potansiyel hasta olma sınıfına sokuyor. Ellerden düşmeyen akıllı telefonlar, başından kalkılmayan bilgisayarlar gençleri gelecekteki sağlık durumları için tehdit ediyor. Uzmanlar ise konu hakkında aileleri, çocuklarını farklı alanlarda sosyal aktivitelere yönlendirmeye çalışmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Berna Öztürk, gençlik döneminin bireyin yetişkin rolüne hazırlandığı, kimliğini oluşturmaya başladığı çok önemli bir dönem olduğunun altını çizdi. Öztürk, “Günümüz gençleri önceki dönemlerden farklı olarak; çok hızlı değişimlerin yaşandığı, yoğun olarak teknolojik gelişmelere maruz kaldıkları bir dönemde yaşamakta ve teknolojinin sunduğu sanal ilişkiler nedeniyle yalnızlaşmaktadırlar” dedi.

Yetişkinliğe geçiş döneminde bu durumun, ruhsal hastalıklara zemin hazırladığını da belirten İl Sağlık Müdürü Öztürk, “Okulda hatta toplumun her alanında gençlerimizin ruh sağlığını güçlendirmek ya da psikososyal destek alabilecekleri doğru kaynaklara yönlendirmek önemlidir. Aileler çocuklarını farklı sosyal aktivitelere yönlerdirmeye çalışmalı. Çünkü gençler geleceğimizin teminatıdır ve geleceğimiz; gençlerimizin hem bedensel hem de ruhsal olarak iyi ve üretken olmasına bağlıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı