REKLAMI GEÇ

TEL TEDAVİSİ İLE RAHAT NEFES ALDI

TEL TEDAVİSİ İLE RAHAT NEFES ALDI

PAÜ Hastanelerine nefes darlığı (KOAH) şikayetiyle gelen 60 yaşındaki Kazım Çevirgen, tel tedavisi ile ölü boşlukları kapatılarak, rahat bir nefes aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2017 Pazartesi, 16:14

KOAH şikayeti ile PAÜ Hastanesine giden 60 yaşındaki Kazım Çevirgen, Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalının gerçekleştirdiği operasyonla tedavi edildi.
Çevirgen’in, ölü boşlukları telle kapatılarak rahat nefes alması sağlandı.

Operasyonu Göğüs Hastalıkları AD. Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Erhan Uğurlu ve Göğüs Cerrahisi AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Aydoğmuş gerçekleştirdi.

Yrd. Doç. Dr. Erhan Uğurlu ameliyathane ortamında anestezi verilerek yapılan ameliyat hakkında yaptığı açıklamada, temel sorunun elastik dokuda yıkıma bağlı ortaya çıkan aşırı havalanma olduğu için, temel olarak nefes açıcılar ve geleneksel medikal tedavinin yararları genelde sınırlı olduğunu söyledi.

Akciğer volüm küçültücü teller hakkında açıklama yapan Dr. Uğurlu, “Teller, kendilerine uygun bir taşıyıcı sistem kullanılarak yerleştirilmektedir. Yerleştirme sürecini tersinden uygulayarak bu teli çıkartmak ya da yeniden yerleştirmek mümkündür. İşlem genel anestezi altında ve ameliyathane koşullarında uygulanmaktadır” dedi.

Üç günde tedavisi tamamlanan hastanın, erken tanısı yapıldığı için daha hızlı iyileştiğini belirten Dr. Uğurlu hastaların rahatsızlıklarının başında hastaneye başvurmaları gerekliliğini anımsattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı