REKLAMI GEÇ

Trafik kazasında hayatını kaybeden genç 4 bedende yaşayacak

Trafik kazasında hayatını kaybeden genç 4 bedende yaşayacak

1 Eylül’de geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve 3 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden 18 yaşındaki Nevzat Çatmadım, bağışlanan organları sayesinde 4 kişiye hayat verecek, 4 ayrı bedende hayat bulacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2017 Salı, 10:51

Kurban Bayramı’nın birinci günü trafik kazası geçiren 18 yaşındaki Nevzat Çatmadım, kaldırıldığı Servergazi Devlet Hastanesi’nde acil ameliyata alındı, ardından da yoğun bakım ünitesinde zorlu bir sürece girdi.

Ancak, doktorların tüm çabası genci hayatta tutmaya yetmedi, 4 Eylül günü beyin ölümü gerçekleşti.

AİLESİ ORGANLARINI BAĞIŞADI
Nevzat Çatmadım’ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından doktorları acılı aileyle görüştü, aile çocuklarının organlarını bağışladı.

İZMİR’DEN EKİPLER GELDİ
Kaza kurbanı gencin organlarının bağışlanmasının ardından İzmir’den ekip geldi, Çatmadım’ın kalbi, böbrekleri ve karaciğeri alındı. Alınan organlardan kalp İzmir Ege Üniversitesi’ne, 2 böbrek Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, karaciğer de Kent Hastanesi’ne gönderildi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Çatmadım ailesine baş sağlığı dileyerek, “Organ bağışlarında sevinç ve hüznü bir arada yaşıyoruz. Bir tarafta yakınını kaybeden bir aile, diğer tarafta ise yıllarca sağlığına kavuşmak için organ bekleyen bir aile. Biz bu iki taraf arasında köprü görevini üstleniyoruz. Çatmadım ailesi de çocuklarını kaybetmenin verdiği hüznün yanında organ bağışında bulunarak organ bekleyen hastalarımıza umut oldular. Ben kendilerine organ bekleyen hastalarımız adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Organ bekleyen hastalarımız için organ bağışının önemine bir kez daha vurgu yapmak istiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı