REKLAMI GEÇ

Türk Sağlık-Sen suç duyurusunda bulunacak

Türk Sağlık-Sen suç duyurusunda bulunacak

Türk Sağlık-Sen Denizli Şubesi, 112 personelinin farklı birimlerde görevlendirildiği ve 2 ayda bir yapılan geçici görevlendirmelerde de sendika ayrımcılığı yapıldığı iddiasıyla İl Sağlık Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2015 Çarşamba, 14:37

Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, düzenlediği basın toplantısında görevlendirmelerde sendika ayrımcılığı yapıldığını ileri sürerek İl Sağlık Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Kurşunoğlu, “Yapılan bu geçici görevlendirmelerde hangi kriterler göz önüne alınıyor, alınıyor ise bu kriterlerin neler olduğu merak konusudur. Sayın Sağlık Müdürlüğü yetkililerine buradan soruyoruz görevlendirmeler bir plan ve altyapı anlayışı içerisinde yapılmakta mıdır? Görevlendirmeler, hakkaniyet içinde kıdem ve hizmet puanları esas alınarak mı yoksa üye oldukları sendikalara göre mi yapılmaktadır?” diye sordu.

“SENDİKA AYRIMCILIĞI MI YAPILIYOR?”
Kurşunoğlu, 112 birimlerinde hiç geçici görevlendirmeye gitmeyen personel olmasına rağmen, Türk Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanların ise birkaç görevlendirmeye maruz kaldığını ileri sürdü. Kurşunoğlu, “Yapılan bu geçici görevlendirmelerde kurum dışı etkenler var mıdır? Yoksa idareciler bu görevlendirmeleri kendi inisiyatifleri doğrultusunda mı yapmaktadırlar?” sorularının yanıtı aradıklarını belirtti.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”
Sağlık Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Kurşunoğlu, “Bugüne kadar sendikamız ile ilgili yöneticiler arasında özellikle tarafsız ve hakkaniyetli olarak karar vermeleri konusunda yapılan görüşmeler sonucunda maalesef tarafımızı ikna edici bir gelişme olmamıştır. Haksızlığa neden olan idareciler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı