REKLAMI GEÇ

UMKE EKİBİ MÜLTECİLER İÇİN GİDİYOR

UMKE EKİBİ MÜLTECİLER İÇİN GİDİYOR

Doktor, Sağlık Memuru, Hemşire, Paramedik ve Acil Tıp Teknisyeninden oluşan 5 kişilik Denizli UMKE ekibi, 14-28 Temmuz tarihleri arasında Şanlıurfa’daki mülteciler için kurulan Sahra Hastanesi’nde gönüllü sağlık hizmeti verecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2015 Pazartesi, 14:02

Denizli’de 2005 yılında tamamı gönüllü ve özel eğitim almış sağlık personellerinin katılımı ile kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), mülteciler için Şanlıurfa’ya gidecek.

Bugüne kadar Van – Erciş Depremleri, Kütahya – Simav Depremi, Urfa – Akçakale Sahra Hastanesi, Kilis Sahra Hastanesi gibi ulusal görevlerin yanı sıra Haiti Depremi, Somali Açlık Felaketi, Sudan Sahra Hastanesi, Pakistan Depremi gibi uluslararası afetlerde de görev yapmış olan Denizli UMKE, şimdi de Şanlıurfa’daki mülteciler için Sahra Hastanesi’ne görevlendirildi.

EKİP, SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. ARPACI’YI ZİYARET ETTİ
Denizli UMKE’den, Şanlıurfa’ya gidecek olan Dr. Mehmet Kocaman, Sağlık Memuru Arif Dalkıran, Hemşire Rabia Doğan, Paramedik Gamze Uyar ve Acil Tıp Teknisyeni Sercan Karabağ’dan oluşan 5 kişilik ekip, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı’yı ziyaret etti. Şanlıurfa İli sahra hastanelerinde verilecek olan sağlık hizmetleri ve görevlendirme hakkında bilgi alış-verişinde bulunulduğu ziyarette,Müdür Arpacı, “Ülkemize güvenlik sorunu ve zor yaşam şartları sebebiyle sığınan insanlara yönelik devletimiz diğer hizmetlerde olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de çalışmalarını hassasiyetle yürütmektedir. Denizli UMKE’de bu önemli hizmetin bir parçası olarak Şanlıurfa İli sahra hastanelerinde görev alacak olup ilimizi en iyi şekilde temsil edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı