REKLAMI GEÇ

UMKE YENİDEN YAPILANDI

UMKE YENİDEN YAPILANDI

Büyük yıkım yaratan 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından afetlere daha hızlı müdahale için oluşturulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) hayat kurtarıyor. Denizli UMKE, Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı, yeni görev dağılımı belirlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2015 Pazartesi, 17:32

Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı’nın da katılımıyla UMKE ailesinin kaynaşması, sorunların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin görüşülmesi için toplantı düzenlendi. Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda grup sorumluları da belirlendi. UMKE ekip sorumlusu olarak da Mehmet Asal seçildi.

Toplantı ve alınan kararlara ilişkin değerlendirme yapan Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, UMKE’nin 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999’da meydana gelen depremler sonrasında kurumların acil durum ve afet konusunda yeniden yapılandırılmasıyla, Sağlık Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen, Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi kapsamında, afete maruz kalmış kişilere doğru ve çabuk müdahale ederek, ölü ve yaralı sayısını kabul edilebilir rakamlara indirgemek amacıyla 2004’de kurulduğunu söyledi.

UMKE’nin 21 bölge, 81 ilde yaklaşık 7000 personeli ile ulusal ve uluslar arası alanda 24 saat görev yapabilme kapasitesine sahip olduğunu anlatan Arpacı, “UMKE, dünyada tek ve en büyük gönüllü Medikal Kurtarma ekibidir. Denizli Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri 2005 yılında 23 gönüllü personel ile çıktığı yolda halen 70 personelle başarılı bir şekilde hizmet veriyor. 2012 yılından itibaren Bakanlığımız tarafından yapılan yeni bölgelendirmeler sonucunda; Denizli, Aydın ve Muğla illerinden oluşan Güney Ege 19. Bölgesine; Denizli koordinatör il olarak belirlenmiştir” dedi.

Denizli UMKE ekibinin kurulduğu günden bu yana önemli olaylara müdahale ettiğini belirten Arpacı, “Ekiplerimiz Pakistan Sel Felaketi, Haiti Depremi, Kütahya Simav Depremi, Libya Savaşı sonrası tahliye çalışmaları, Van Depremi, Denizli – Çameli Depremi, Afyonkarahisar cephanelik patlaması, Somali ve Sudan Sahra Hastaneleri görevlendirmeleri, ülkemizde bulunan mültecilere yönelik Şanlıurfa ve Kilis’te kurulan sahra hastaneleri görevlendirmeleri, Denizli / Bayramyeri tüp patlaması, Aydın / Buharkent / Menderes Nehrinde arama kurtarma çalışmalarında görevler aldı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı