REKLAMI GEÇ

Uzmanlardan MS uyarısı

Uzmanlardan MS uyarısı

Nöroloji Uzmanı Dr. Mustafa Çam, MS’in hareket aksaklığı, kaslarda güçsüzlük, konuşmada ve görmede bozukluk gibi belirtilerle ortaya çıktığını belirterek, doğru tedavi yöntemleriyle hastaların yaşamını normal sürdürebileceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2016 Çarşamba, 15:50

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk ile Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uz. Dr. Mustafa Çam, Dünya Multipl Skleroz (MS) günü dolayısıyla yaptıkları basın açıklamasında, MS’in bulaşıcı, öldürücü ya da akıl hastalığı olmadığını, doğru tedavi yöntemleriyle hastaların yaşamını normal sürdürebileceğini vurguladı.

denizli-ddh-ms-hastaligi-1

GENÇLERDE DAHA SIK GÖRÜLÜYOR
MS Hastalığı ile ilgili bilgi veren Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, “MS hastalığı gençler arasında sık görülen özellikle 20-40 yaş arasında birden bire ataklarla başlayan bir hastalıktır. Hastalar sosyal hayattan kopmadan bağımsız yaşayarak günlük aktivitelerini sürdürebilmeleri için ilaç tedavisi, fizyoterapi, psikoterapi ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilirler. Bu sayede MS ataklarının sayısı ve şiddetinde azalma olacaktır” dedi.

BELİRTİLERİNE DİKKAT ÇEKTİ
MS’in merkezi sinir sistemini etkileyen bir hastalık olduğunu, merkezi sinir sisteminin sinirler boyunca vücudun çeşitli bölgelerine elektriksel mesajlar gönderdiğini vurgulayan Nöroloji Uz. Dr. Mustafa Çam, hastalığın belirtilerini şöyle sıraladı:

“Çift görme veya gözün irade dışı hareketi, vücudun herhangi bir bölgesinin kısmen veya tamamen felç olması, ellerin titremesi, mesane ve kalınbarsak kontrolünün kaybı, sendelenme veya denge kaybı, dilde peltekleşme gibi konuşma bozuklukları, aşırı halsizlik ve kendini alışılmış biçimde yorgun hissetme, koordinasyon bozukluğu, uyuşma ve karıncalanma hissi, ayakların belirgin şekilde sürüklenmesi belirtileri arasındadır. Be belirtiler genelde kısa süreli olup ilk başlarda 24 saatten 1 haftaya kadar sürebilir. Hastalık başlangıç döneminde iyi analiz edilmelidir. Hastalıkta hasarın görüldüğü bölgeye bağlı olarak değişik bulgular ortaya çıkabilir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı