REKLAMI GEÇ

Vatandaş domuz gribiyle ilgili ne düşünüyor?

Vatandaş domuz gribiyle ilgili ne düşünüyor?

Domuz gribi, Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de gündemin üst sıralarında ve vatandaşlar arasında büyük bir tedirginlik yaratıyor. Domuz gribiyle ilgili sokağın nabzını tuttuk. Korkularını dile getiren ve kalabalık yerlere girmekten korkanlar da var, salgın iddialarının ilaç firmalarının tuzağı olduğunu düşünen de.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Ocak 2016 Çarşamba, 08:30

A(H1N1) tipi virüsten kaynaklanan domuz gribinin Denizli’de de görülmesi tedirginliğe neden oldu. Vatandaşlar, domuz gribini gazete ve görsel basında yer aldığı kadar biliyor. Hastalığın mevsimsel olduğunu, dönem dönem gündem oluşturmasını ilaç firmaların tuzağı olarak gören vatandaşların yanı sıra, virüsün yaygın halde görülmesinden dolayı tedirginlik yaşananlar da mevcut.

denizli-vatandaslar-domuz-gribi-zeynep-karabay

ZEYNEP KARABAY: BİLGİLENDİRME YAPILMIYOR
Yüksek ateş, öksürük gibi belirtilerinin olduğunu ve çok ağır bir gribal enfeksiyon olarak nitelendirildiğinin dışında griple ilgili bilgi sahibi olmadıklarını söyleyen Zeynep Karabay, “Ben Denizli’ye İzmir’den geldim. Ama bu konuda yeterli bilgilendirme olduğunu düşünmüyorum. Domuz gribine karşı kendimce önlem alıyorum. Kalabalık yerlerde bulunmaktan korkar hale geldim. İnsanlar artık hastanelere bile gitmekten çekiniyor. Çünkü her yerde bulaşma ihtimali var” dedi.

denizli-vatandaslar-domuz-gribi-yakup-gok-ic

YAKUP GÖK: İLAÇ FİRMALARININ TUZAĞI
Tedirginlik yaşayan vatandaşların yanı sıra, gribi ciddiye almayan vatandaşlar da var. 30 yaşındaki Yakup Gök, “Dönem dönem bu söylentiler yaygınlaşıyor. Mevsimsel hastalıkların yaygılaştığı dönemde domuz gribi hortluyor. Ben bunun ilaç firmalarının tuzağı olduğunu düşünüyorum. Rekabete alet ediliyoruz” dedi. Arkadaşları da Yakup Gök’ü destekledi.

denizli-vatandaslar-domuz-gribi-gulsum-kurt

GÜLSÜM KURT: KABALALIK ORTAMLARDAN UZAK DURUYORUM
Sağlık Bakanlığı’nın domuz gribi ile ilgili bilgilendirme çalışmalarını yeterli bulduğunu söyleyen emekli Gülsüm Kurt ise, “Benim tavsiyem en küçük bir gribal enfeksiyonda bile hastaneye gitmeliler. Ben kendi çapımda tedbirimi alıyorum. Kalabalık yerlerden uzam duruyorum. Ayrıca, bitki çayları ve bol bol C vitamini alıyorum” dedi.
Doktorların ve sağlık personelin domuz gribine karşı daha ciddi yaklaşması gerektiğini söyleyen Kurt, “Hastanelere giden vatandaşların yatarak tedavi görmeleri gerekirken, ilaç yazıp gönderiyorlar. Bunun kurbanı olanlardan biri benim. Ağır grip nedeniyle hastaneye gittim. Ancak ilaç verip gönderdiler. Şimdi ise ciddi anlamda sağlık sorunu yaşıyorum. Sağlık personeli de domuz gribinin ciddiyetinin farkında değil” dedi.

denizli-vatandaslar-domuz-gribi-umran-yucaturk

ÜMRAN YÜCETÜRK: OTOBÜSLER DEZENFEKTE EDİLİYOR MU?
Domuz gribi ile ilgili çok ağır bir gribal enfeksiyon olduğunu bildiklerini ve daha detaylı bilgilendirme yapılmadığını söyleyen Ümran Yücetürk, “Sağlık Müdürlüğü, okullarda ve kalabalık işyerlerinde bilgilendirme yapmalı. Nasıl korunmamız gerektiğini anlatmalı. Şu anda basından öğrendiğimiz kadarıyla tedbirlerimizi alıyoruz. Bitki çayları ile korunmaya çalışıyoruz. Kalabalık yerlerden kaçabildiğimiz kadar kaçıyoruz. Tabi her şeyden önce hijyen önemli. Biz hijyen konusunda dikkat ediyoruz da, okullarda, hastanelerde, otobüslerde hijyene dikkat ediliyor mu? Buraları dezenfekte ediliyor mu? Bunları merak ediyorum. Bilmediğim için otobüslere binerken tedirgin oluyorum” dedi.

denizli-vatandaslar-domuz-gribi-gokhan-sarikaya-ic

GÖKHAN SARIKAYA: HASTALAR İZİNLİ SAYILMALI
İstanbul gibi metropol şehirlerde şehir içi toplu taşıma araçlarında gribal enfeksiyon vakası kişilerin izinli sayıldığına dair ilanlar yer aldığını aynı uygulamanın Denizli’de de olmasını talep eden Gökhan Sarıkaya, “Her şey hijyenden geçer. Eğer biz temizlik konusunda gerekeni yaparsak, gripten de korunmuş oluruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı