REKLAMI GEÇ

‘Yaşam Kurtarma Zinciri’ne yeni halkalar

‘Yaşam Kurtarma Zinciri’ne yeni halkalar

İl Sağlık Müdürlüğü’nün başlattığı ‘Yaşam Kurtarma Zinciri’ projesine her geçen gün yeni bir halka ekleniyor. İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, aile sağlığı merkezlerinden başlatılan projeye vatandaşların da dahil edileceğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2017 Cuma, 14:27

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, ‘Yaşam Kurtarma Zinciri Projesi’ kapsamında uygulamaya konulan proje hakkında açıklamalarda bulundu. Arpacı, sistemin öncelikle aile sağlığı merkezlerinde başlatıldığını, daha sonra resmi kurumlar, alışveriş merkezleri, spor salonları, ulaşım terminalleri, fabrikalar, okullar gibi yerlerde devam edeceğini belirtti.

Arpacı, “Ülkemizde ölüm sebeplerinin ilk sıralarında ani kalp durmasının yer aldığını belirten Ani kalp durmasında en kritik süre, kalp durmasını takiben ilk dakikalardır. Bu altın dakikalarda kalp durmasının erken tanınması ve hızlıca acil çağrı numarasının (112) aranması, yardım gelene kadar olabildiğince hızlı ve etkili ‘Temel Yaşam Desteği’ ile birlikte kalbe elektroşok işleminin uygulanması, beyinde hasar gelişimini azaltarak hayatta kalma olasılığını artıracaktır. Ambulans, acil servisler ve yoğun bakım ünitelerinden oluşan ‘Yaşam Kurtarma Zinciri’nde ambulans ve acil servis öncesinde vatandaşlarımızın bu zincire dahil edilmesi ve zincirin güçlendirilmesi gerekmektedir. İlimizde bu amaçla ‘Yaşam Kurtarma Zinciri Projesi’ başlatılmıştır. Teraspark AVM’de 4 grupta verilen Yaşam Kurtarma Zinciri Uygulayıcı Eğitimi Haziran ayı içerisinde tamamlamıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı