REKLAMI GEÇ

Yaşlı hasta felçli geldi yürüyerek gitti

Yaşlı hasta felçli geldi yürüyerek gitti

Denizli Devlet Hastanesi’ne felçli olarak gelen 75 yaşındaki Müzeyyen Semerci, uygulanan tedavi sonrası evine yürüyerek gitti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2016 Perşembe, 10:26

Ani gelişen sağ kol ve bacağını hiç hareket ettirememe, bilinç değişikliği ve konuşma bozukluğu şikayetleriyle Denizli Devlet Hastanesi acil servise getirilen 75 yaşındaki Müzeyyen Semerci’ye, ilk muayene ve görüntüleme sonrası damar tıkanıklığına bağlı felç tanısı konuldu.

denizli-devlet-hastanesi-felcli-hasta-ayaga-kalkti-ic

Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’ne alınan Semerci, iki hafta süren trambolitik (pıhtı çözücü, damar açıcı) tedaviyle sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Denizli Devlet Hastanesi Nöroloji Uz. Dr. Nedim Ongun, İnme Merkezi’nin felçli hastalar için umut ışığı olduğunu belirterek, “Damar tıkanıklığına bağlı felç (inme) hem sakat bırakan hem de ölümle sonuçlanan hastalıklar listelerinde üst sıralarda bulunmaktadır. Yüksek tansiyon, şeker hastalığı, sigara ve alkol kullanımı, kalp ve damar hastalıkları gibi nedenlerle her yıl sıklığı giderek artan inme hastalığının erken tanı ve tedavisi oldukça önemlidir. İnme hastalığında vakit kaybı sonrası beyin hasarı geri dönüşsüz bir hal almaktadır. Hastanın özellikle ilk 3 saat içerisinde hastaneye götürülmesi, inmenin hasarsız iyileşme şansını arttırmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı