REKLAMI GEÇ

Yeni kesilmiş kurban etleri için uyarı

Yeni kesilmiş kurban etleri için uyarı

PAÜ Hastanesi Başdiyetisyeni Selami Helvacıoğlu, kurban bayramında sağlığa bedel ödetmemek adına dikkatli beslenilmesi gerektiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2018 Cuma, 17:33

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle PAÜ Hastanesi Başdiyetisyeni Selami Helvacıoğlu bayramda beslenmeler hakkında tavsiyelerde bulundu.

Helvacıoğlu, “Keyifli bir bayram geçirebilmek, sağlığımıza ağır bir bedel ödetmemek için yediklerimize ve tabi ki yemeyeceklerimize çok dikkat etmeliyiz. Bayramda az az ve sık öğünlü beslenmeyi tercih etmeliyiz. Güne hafif bir kahvaltıyla başlamalı, ilerleyen saatlerde de fazla yemekten kaçınmalıyız” dedi.

Derin yağda kızartılmış yemeklerden uzak durulması gerektiğini de belirten Helvecıoğlu, “Etin sindirimi zor bir besin olduğu için yeni kesilmiş kurban etlerinin dinlendirilmeden tüketilmesi şişkinlik, hazımsızlık ve mide ağrısına yol açacaktır. Tüketeceğimiz etin soğutucuda en az 2-4 gün bekletilmiş olması hem etin pişme ve lezzet kalitesini artırır, etin sertliğinin geçmesini sağlar ve sindirimi kolaylaştırır. Et tüketilirken tek başına et yemeği tüketmektense etin yanında veya beraberinde pişirilmiş sebze yemeği tüketmek, yemeğin yanında bol yeşillikli salata tüketimi tercih etmekte dikkat edilmesi gereken konulardır. Et tüketiminde tercih edilecek diğer bir konuda etin az yağlı tercih edilmesi ve tüketim miktarlarında aşırıya kaçmadan mümkünse günlük tek öğün olarak et tüketilmesidir” diye konuştu.

Dikkat edildiği takdirde sağlıklı bir bayram geçireceğimizi belirten Helvacıoğlu, sağlık ve bolluk içerisinde, huzurlu, mutlu bayramlar diledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı