REKLAMI GEÇ

Yeni Sağlık Müdürü Berna Öztürk oldu

Yeni Sağlık Müdürü Berna Öztürk oldu

Sağlık alanında yeniden yapılanma için 3 ay önce başlatılan çalışma sonuçlandı, sağlık sistemi illere göre yeniden tanımlandı. Yeni düzenlemeyle birlikte Denizli Sağlık Müdürü de değişti. Denizli’nin yeni Sağlık Müdürü Berna Öztürk oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Kasım 2017 Cumartesi, 10:30

Bir süre önce yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile sağlık sisteminin tanımı yeniden belirlendi. Buna göre Kamu Hastaneleri Birliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü kapatıldı, sistem tek elde toplandı.

Geçiş sürecinde 3 aydan beri vekaleten bu görevleri yürütenlere ilişkin de yeni görevlendirmeler yapıldı.

SAĞLIK MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ
Gece yarısı yapılan görevlendirme ile Denizli’nin sağlık yönetimi el değiştirdi. Bir süredir Sağlık Müdürü olarak görev yapan Şükrü Arpacı’nın yerine Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Berna Öztürk atandı.

“TANIMLAMALAR TAMAMEN DEĞİŞTİ”
Yeni görevi ve değişen sisteme ilişkin açıklamalar yapan Sağlık Müdürü Berna Öztürk, İl Sağlık Müdürlüğü tanımının daha önce değiştiğini ve Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün 3 aydan bu yana vekaleten yönetildiğini söyledi.

Hayata geçirilen yeni tanımlamayla ilde sağlık sisteminde tek yöneticinin olacağını, bunu da sağlık müdürünün yürüteceğini belirten Berna Öztürk, “Sağlık Müdürlüğü tek yetkili olacak, diğer kurumlar da başkanlık düzeyinde yönetilecek. Kamu Hastaneleri Birliği, Halk Sağlığı, Acil Sağlık Hizmetleri ve Destek Hizmetleri ayrı başkanlıklar olacak ve doğrudan Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet yürütecek” dedi.

“EN İYİ SAĞLIK HİZMETİNİ SUNMAK HEDEFİMİZ”
12 yıldan bu yana sağlık alanında idareci olarak görev yaptığını belirten Berna Öztürk, Denizli Devlet Hastanesi, ardından da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak hizmet verdiğini söyledi. Yeni düzenlemeyle kendisine Sağlık Müdürlüğü görevinin verildiğini anlatan Öztürk, “Halkımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak, bu hizmeti en uç noktaya kadar götürmek öncelikli hedefimiz. Sağlık Bakanlığı’nın politikaları çerçevesinde hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Kasım   -  Bağlantı 18 Kasım 2017, 22:16

Liyakata bakılmış

Ahmet Güngören   -  Bağlantı 18 Kasım 2017, 10:37

Can çekişen Denizli Hastaneleri ve Denizli Sağlık Sistemi bu atamayla öldü. Allah rahmet eylesin… Bir de liyakat sisteminden bahsediyorlar!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı