REKLAMI GEÇ

“YETTİ GARİ” DEDİLER

“YETTİ GARİ” DEDİLER

Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimleri’nin bazıları daha önce duyurulduğu gibi greve giderek poliklinik hizmeti vermiyor. Denizli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Suat Erim, aile hekimlerinin yerinde olduğunu ancak poliklinik hizmetinin verilmediğini belirtirken Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem, greve katılan aile hekimlerinin oranını yüzde 70 olarak açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2014 Cuma, 13:39

Aile Hekimleri, temel hakları, çalışma koşulları ve toplumun sağlık hakkı için dile getirdikleri taleplerin Sağlık Bakanlığı tarafından dikkate alınmaması gerekçesiyle, bakanlığı bu yanlış tutumdan vazgeçirmeye yönelik eyleme gitti.

KATILIM YÜZDE 70
279 Aile Hekimi’nin görev yaptığı Denizli’de, Bazı Aile Sağlığı Merkezlerinde greve katılmayan doktorlar hizmete devam etti. Denizli Tabip Odası, greve katılım oranını yüzde 70 olarak açıklarken, Aile Hekimleri Derneği Başkanı Suat Erim, “Aile Sağlığı Merkezlerinde poliklinik hizmeti verilmiyor. Sabah erken saatlerde gelen vatandaşlarımız oldu. Ancak onlara izah ettik ve gitti. Ancak acil vakalara müdahale etmek üzere tüm aile hekimlerimiz Sağlık ve Toplum Merkezleri’nde olacak” dedi.

denizli-aile-hekimleri-ic

“YETTİ GARİ”
Öte yandan Aile Hekimleri, Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı düzenledi. Denizli Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ile Türk Sağlık-Sen Denizli Şube temsilcilerinin de katıldığı toplantıya, aile hekimleri ellerinde “Yetti Gari”, “Aile Hekimliğine Dokunma”, “Pıçak Kemiğe Dayandı” yazılı pankartlarla katıldı
Nöbet uygulaması ile adli nöbet, defin nöbeti, acil nöbetleri ASM ve TSM nöbetleriyle ayda 320 saati aşabilecek bir çalışma şeklini kabul etmediklerini vurgulayan Erim, “Aile Sağlığı Merkezleri, koruyucu sağlık hizmetlerine öncelik vererek halkımızın geleceği için çalışan merkezlerdir. Herkesin kendi aile hekiminden hizmet alması prensibi yerine, nöbetçi hekimden hizmet alınmasının getirilmesi, aile hekimliği uygulamasını bitirerek, bu yerin aile sağlığı merkezi olma özelliğini kaybettirecektir. Bu şekilde eski sağlık ocağı sistemi tekrar getirilmek istenmektedir” dedi.

denizli-aile-hekimleri-ic-2

SAĞLIK BAKANINA SESLENDİ
Haftada 6 gün, günde 12 saat ayda 300 saat çalışmanın insan haklarına aykırı olduğunu söyleyen Erim, açıklamasına şöyle devam etti:
“Aile Hekimliği uygulamasını bitirenler ilerde ‘sağlık sistemine ihanet edenler’ olarak anılacaktır. Biz bu ihanetin içinde olmayacağız. Aile Hekimliğine sahip çıkacağız. Biz halkımızın sağlığının daha iyi takip edilebilmesi ve Aile Hekimliğinin bitirilmemesi için grevdeyiz. Türkiye genelinde görev yapan tüm aile hekimlerinin katılımı ile Ankara’da miting yapacağız. Sağlık Bakanlığımıza da sesleniyoruz. Bundan önceki sağlık ocağı uygulamasını bitirdiğiniz gibi şimdi de Aile Hekimliği Uygulamasını bitirmeyin. Aile Hekimliğine ve birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerine sahip çıkın.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı