REKLAMI GEÇ

Bu yılın teması; Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı

Bu yılın teması; Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından kabul edildikten sonra her yıl 10 ekim tarihinde kutlanan “Dünya Ruh Sağlığı Günü” nün bu yılki teması “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” olarak belirlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2018 Salı, 12:55

Bu tema aracılığıyla gençlerin ruh sağlığının korunması ve dayanıklılığın arttırılması hedeflenmekte ve toplumsal farkındalık yaratılmak istenmekte.

Konu ile ilgili bilgi veren ve konunun önemine dikkat çeken Pamukkale Üniversitesi Psikiyatri AD. Başkanı Prof. Dr. Figen Çulha Ateşçi, gençlik döneminin uzun bir dönemi kapsadığını söyledi. Ateşçi konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Gençlik, çocukluk ve erişkinlik arasında yer alan, gelişme, ruhsal olgunlaşma ve yaşama hazırlık dönemidir. Duygusal olarak iniş çıkışların yaşandığı, tutarsızlıkların, öfke, kaçış, saldırganlık gibi duyguların yoğun biçimde yaşandığı zor bir dönem olarak kabul edilmektedir. Bu dönemde ayrıca gencin kimliğini oluşturma gibi zor bir görevi de bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra değişen dünyanın getirdiği farklılıklar da gençlerin gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte sosyal medyanın varlığı önceki nesillere göre gençlerin daha farklı gelişmesine neden olmakta, bazen de aralarında ciddi çatışmalara yol açmaktadır. Gençlik yılları bazı ruhsal bozuklukların ortaya çıkması nedeniyle de özel öneme sahiptir. Bu dönemde en önemli sorumluluk ailelere düşmekte, ayrıca okul gibi eğitim kurumlarının da gençleri doğru yönlendirmeleri çok önemli olmaktadır.”

Diğer taraftan gençlik döneminde değişim içindeki gençlere, var olan sorunlarıyla başa çıkabilmeleri, kendilerine ve çevrelerine zarar vermeden ilerleyebilmeleri için anlayışlı olunması gerektiğini de belirten Psikiyatri AD. Başkanı Prof. Dr. Figen Çulha Ateşçi, “Onların doğru yönlendirilmeleri ve psikososyal yönden aradıkları destekleri nereden bulacakları konusunda bilgilendirilmeleri de çok önemli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı